HRVATSKA NA NOGAMA: Više od 10 TISUĆA ljudi dolazi vidjeti tijelo Leopolda Mandića!

0
278

Leopold Mandić u Hrvatskoj je do ponedjeljka!

Tijelo velikog hrvatskog svetca dolazi u Zagreb, i to je sigurno jedan od povijesnih dana za našu zemlju. Neraspadnuto tijelo sv. Leopolda Bogdana Mandića upravo je  na putu je iz Padove preko Slovenije prema Zagrebu. U pratnji relikvije tijela sv. Leopolda, uz službene pratitelje, nalaze se čuvar svetišta u Padovi fra Flaviano Gusella, provincijal Venetske kapucinske provincije Roberto Genuin, provincijal Slovenske kapucinske provincije fra Vlado Kolenko, provincijal Hrvatske kapucinske provincije fra Jure Šarčević, gvardijan padovanskog kapucinskoj samostana Marco Putin, te član pripremnog odbora za doček sv. Leopolda u istoimenoj župi u Zagrebu-Dubrava Blaženko Perković. Svečanost dočeka ispred zagrebačke katedrale započinje u 17 sati a bogoslužje dočeka i molitvu Večernje predvodi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Na kaptolu istiću da je sve spremno, iako prema posljednjim infortmacijama na ovu svećenasot u Zagrebačku katedralu dolazi nevjerojatnih 10 tisuća ljudi. Svi oni koji neće moći prisustvovati ovom povijesnom događaju, izravan prijenos moći će pratiti na prvom programu HRT-a.

U katedrali će svečani doček u 17 sati predvoditi kardinal Bozanić, a tijelo će biti izloženo i sljedeći dan, nakon čega će biti otpremljeno u Dubravu. Tamo će bdijenje voditi o. Ivan Ike Mandurić.

Najviše hodočasnika, očekuje se  u crkvi Sv. Leopolda u Dubravi,  na misnom slavlju u 11 sati koje će predvoditi krčki biskup Ivica Petanjak. U nedjelju će večernju misu u 19 sati predvoditi nadbiskup vrhbosanski Vinko Puljić a u ponedjeljak nakon jutarnje mise tijelo Sv. Leopolda bit će prevezeno u Ljubljanu.

>>>POVIJESNI DOGAĐAJ ZA NAŠU ZEMLJU: Veliki svetac dolazi u Hrvatsku!

>>>ZNANOST NEMOĆNA PRED BOGOM: Tijelo Padre Pija nije se raspalo, nitko ne zna kako! bpz.ba