I ove godine načelnik Dujo odlučio dodijeliti stipendije svim studentima

0
320

Općina Novi Travnik odlukom načelnika Stjepana Duje dodijelit će stipendije svim studentima koji su ispunili uvjete natječaja čime će u Županiji Središnja Bosna postati rekorder među Općinama po broju 11 dodijeljenih stipendija.

Sredstva za 171 stipendiju planirana su u prijedlogu Proračuna Općine Novi Travnik za 2022. godinu. Naime, Općina Novi Travnik krajem mjeseca listopada 2021. godine raspisala je natječaj za dodjelu 150 stipendija studentima prvog i drugog ciklusa studiranja, ostavljajući dovoljno prostora za dostavu tražene dokumentacije, sukladno utvrđenim kriterijima.

Povjerenstvo za dodjelu stipendija izvršilo je detaljan pregled 176 pristiglih prijava i utvrdilo da četiri prijave ne ispunjavaju zadane kriterije dok se jedna studentica koja se našla na listi za dodjelu stipendije opredijelila za povlačenje prijave, iz osobnih razloga.

U vrijeme kada je utvrđena preliminarna lista 150 studenata za dodjelu stipendije, načelnik Općine Novi Travnik definirao je Prijedlog Proračuna za 2022. godine i odlučio povećati proračunsku stavku za dodjelu stipendija, čime je 21 studentu/studentici koji su ispunjavali kriterije, a nalazili su se ispod broja 150 omogućio dodjelu stipendije. Općina Novi Travnik javnost i studente naknadno će obavijestiti o terminu potpisivanja ugovora.