ISTINA ZA SOLDE

0
506
Širokobriježani izrazili potporu obitelji Soldo, traže istinu i smjenu načelnika policije
Širokobriježani izrazili potporu obitelji Soldo, traže istinu i smjenu načelnika policije
 

Niti ružno vrijeme nije spriječilo veliki broj Širokobriježana da se okupe u središtu grada kako bi izrazili potporu obitelji Soldo u pronalaženju istine za svog maloljetnog sina učenika širokobriješke Gimnazije koji je ozlijeđen na jednoj rođendanskoj zabavi ali i prosvjed upozorenja institucijama da časno i pošteno obavljaju svoj posao…

Kako je već najavljeno, danas je u organizaciji udruge ‘Zaboravljeni branitelji’ održan mirni prosvjed u središtu Širokog Brijega gdje se okupilo mnoštvo Širokobriježana ali i žitelja drugih hercegovačkih gradova samo s jednim ciljem a to je da se otkrije prava istina u već poznatom slučaju maloljetnog Širokobriježanina.

Na skupu su se obratili predstavnici udruge Zaboravljeni branitelji’ ali i roditelji ozlijeđenog momka za koji velika većina javnosti vjeruje da je pretučen, te da je cijeli slučaj zataškan. Moderator skupa Vlado Marušić vodio je skup u pravom smjeru pozivajući građane da ih podrže u nastojanju da se otkrije istina ali isto tako jasno je naglasio da linč, osude bez dokaza i slične stvari nisu dobro došle. Sa skupa je poslano nekoliko zahtjeva za što žurnijim otkrivanjem istine ali i zahtjev za ostavkom načelnika PU Široki Brijeg.

Na vlastiti zahtjev okupljenim Širokobriježanima se obratio i gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević kojem su okupljeni zamjerili 40-dnevnu šutnju u ovom slučaju. Iako je često prekidan povicima i zvižducima, gradonačelnik je podržao ovaj prosvjed i izrazio potporu obitelji Soldo.

Prosvjed je protekao u miru a prosvjednici su obećali da će i dalje budno pratiti informacije oko ovog nemilog slučaja.

FOTO Ivan RAMIĆ
TAGOVI
MMile Soldo bpz.ba