Ivić Pašalić: Ne postoji optužnica protiv mene u Austriji, mediji manipuluraju

0
299

Share

NAKON što je dio medija prenio informaciju da je u Austriji podignuta optužnica protiv dr. Ivića Pašalića, novoizabrani predsjednik Udruge drvnoprerađivačke industrije pri HGK putem odvjetnika demantirao je postojanje pravomoćne optužnica.

Prema navodima u medijima Pašalić i njegovi suradnici optuženi su da su ilegalno izvukli 32 milijuna eura.

“Skrivajući se iza tvrtki u Lihtenštajnu, Pašalić, Lučić i Mlinar su u rujnu 2003. uz pomoć kredita Hypo banke kupili 143 hektara pašnjaka u Šimunima na Krku za oko 4,5 milijuna eura. Dva mjeseca kasnije, temeljem višestruko napuhane procjene vrijednosti, isto zemljište prodali su tvrtki kćeri Hypa za 37,2 milijuna eura. Pritom je Ivić Pašalić, prema navodima optužnice, dodatno tražio da mu se hitno isplati i posrednička provizija od 1,8 milijuna eura”, objavio je Jutarnji list.

Pašalić se javnosti obratio preko odvjetnika Damira Pokupeca kazavši da protiv Pašalića nema pravomoćno potvrđene optužnice.

“U nekoliko navrata, proteklih je dana u medijima ( HTV, Jutarnji list.. ) objavljena informacija kako je protiv dr. Ivića Pašalića podignuta optužnica od strane državnog odvjetništva u Klagenfurtu, te kako slijedi suđenje.

Kao njegov odvjetnik, želim Vas informirati kako protiv mog klijenta ne postoji pravomoćna optužnica. Naime, 15.10.2015.g. pred Županijskim sudom u Zagrebu, moj je klijent prvi put službeno informiran o razlozima zbog kojih se protiv njega vodi istražni postupak.

O tim navodima, moj klijent se očitovao tako da je u cijelosti argumentirano pobio navode iz predmetnog spisa.
Kako Državno odvjetništvo uopće nije razmatralo taj iskaz, već je neovisno o svemu tome podnijelo optužnicu, uložena je žalba nadležnom sudu, sa dokazom o nizu potpuno pogrešno utvrđenih navoda i gotovo nevjerojatnih pogrešaka na štetu mojeg klijenta.

Nažalost mojem klijentu, niti meni, nije dopušteno javno govoriti o činjenicama, iz kojih bi bilo očito o kakvim se greškama radi.

Očekujemo odluku nadležnog suda o našoj žalbi, o čemu ćemo javnost informirati. Dakle, potpuno je jasno i pravno nedvojbeno, da u ovome trenutku protiv mojega klijenta ne postoji pravomoćna optužnica i ne slijedi suđenje.

Kakva god bila odluka nadležnog suda, do sada je mojemu klijentu zbog nestručnog vođenog postupka, te tendencioznih informacija koje je Državno odvjetništva u Klagenfurtu puštalo u javnost, nanijeta velika osobna šteta, te narušena temeljna ljudska prava”, navodi u priopćenju Pašalićev odvjetnik.

M. Marković/foto:cropix bpz.ba