Izaslanstva HNS-a i Udruge Hrvata BiH Prsten održali radni sastanak

0
441

Izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora (HNS-a) predvođeno predsjednikom HNS-a dr. Draganom Čovićem i izaslanstvo Udruge Hrvata BiH Prsten predvođeno predsjednikom Pavom Zubak, održali su danas sastanak u Mostaru.

Na sastanku se razgovaralo o nastavku suradnje Hrvatskog narodnog sabora i Udruge Prsten.

„Ovo je sedmi put da se sastajemo i zajedno razgovaramo o svim onim temama koje obilježavaju ambijent u BiH, uopće politički ambijent i prilike koje danas imamo. Želja je bila da u prvim točkama danas imamo razgovore, mi ispred HNS-a informiramo kolege iz Prstena o tome kako stojimo oko implementacije izbornih rezultata jer sad je već skoro godinu dana od kako su održani izbori, kakva je pozicija hrvatskog naroda, gdje smo stali s Izbornim zakonodavstvom, što zajedno mogu Prsten i HNS uraditi kako bi se na neki način stvorio ambijent za život ovdje“, kazao je dr. Čović u izajvi za medije.

“Čini mi se da ima puno tema koje nas jako vežu. Napravljeno je jako puno projekata koji su nama pomogli”, kazao je dr. Čović, te se zahvalio predsjedniku Prstena gosp. Zubaku, naglasivši da na sastanku nazoči i većina predsjednika stranaka Hrvatskog narodnog sabora.

„Do sada bi većina razgovora bila negdje pred izbore, a ovaj put želimo nakon izbora sagledati tu našu suradnju i vidjeti koje iskorake možemo napravit, čini mi se da ima puno tema koje nas jako vežu. Ja se moram zahvaliti gosp. Zubaku i udruzi Prsten jer zadnjih nekoliko godina je upravo na tragu te pomoći napravljeno jako puno projekata koji su nama pomogli i prije svega da se izgradimo kroz ovu instituciju udruge i HNS-a i pošaljemo vrlo jasnu poruku kako artikulirati jedan zajednički glas hrvatske politike na bh. političkoj sceni“, kazao je predsjednik Čović.

“Ono što nas iznenađuje, bez obzira na strpljivost predstavnika HNS-a, da gotovo godinu dana od izbora još nismo formirali vlast. Tu nam treba vaša podrška. Kao Udruga Hrvata BiH Prsten iz Hrvatske dolazimo podržati djelovanje HNS-a. Hrvati BiH nisu sami”, naglasio je Pavo Zubak, predsjednik Udruge Hrvata BiH “Prsten”.

„Mislim da je uloga naša a i Vas medija puno veća  nego što smo svi skupa svjesni i tu nam stvarno treba vaša podrška jer bez vaše podrške će se to produžiti puno više nego što treba. Naravno pričamo o tome što smo do sada napravili ali i u drugom dijelu, kako reče gosp. Čović, ćemo govoriti o tome što ćemo u budućnosti napraviti. Mi kao udruga Hrvata BiH iz Hrvatske dolazimo ovdje podržati hrvatski narod u BiH, djelovanje HNS-a i iza nas stoji oko milion i pol ljudi koji imaju porijeklo iz BiH u RH, prema tome želimo samo pojasniti Hrvatima BiH da nisu sami“, poručio je Pavo Zubak, predsjednik Udruge Hrvata BiH “Prsten”.

(hnsbih.ba)