JUNAK DANA: Tražili ga Arsenal i Dinamo, a zlato za Hrvatsku osvojio u atletici

0
149

Hrvatska atletika dobila je  novog junaka. ‘Leteći Virovitičan’ Marino Bloudek osvojio je zlatnu medalju na Europskom juniorskom prvenstvu koje se održava u talijanskom Grossetu.

Mladi 18-godišnji Virovitičanin bio je najbrži na 800 metara i s rezultatom 1:48.70 ostavio je iza sebe Britanca Markhima Lonsdalea. Treći je bio Irac John Fitzsimons.

Ovo je prvo juniorsko zlato u atletici za Hrvatsku još od uspjeha Sandre Perković koja je pobijedila u Novom Sadu prije osam godina.

Zanimljivo, Bloudek je bio velika nogometna nada. Imao je pozive Dinama i Arsenala, ali je baš u tom periodu slomio nogu. Tri mjeseca je bio na štakama, a kada se oporavio odlučio je promijeniti sport na nagovor Zlatka Tota. I nije pogriješio.
U finalu 400 metara prepone nastupio je Hrvoje Čukman te osvojio 5. mjesto s osobnim rekordom 50.92

Na ovom velikom uspjehu Marinu Bloudeku je čestitao i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, naglasivši, „Marino, čestitam ti na ovom velikom uspjehu za Hrvatsku, kojim pronosiš i ime Virovitice i Virovitičko-podravske županije diljem Europe i svijeta. Tvoji uspjesi, dokaz su nesebičnog rada i odricanja.“Inače, Virovitičko-podravska županija je prepoznala kvalitetu ovog nadarenog atletičara, te mu je prošle godine, u prigodu obilježavanja dana Virovitičko-podravske županije, dodijelila Godišnjunagradu VPŽ za promicanje sporta.

MP/foto:screenshot