Karamarko napisao podužu objavu o Manoliću: “Nije to ‘običan’ Hrvat i starac”

0
470

Bivši šef HDZ-a Tomislav Karamarko na Facebooku je napisao podužu objavu o Josipu Manoliću, za kojeg je, među ostalim, naveo kako nije “običan” Hrvat, starac, nego da je živahan, bistar i ambiciozan sufler i kreator hrvatske političke zbilje.

– Drug Josip Manolić 22. ožujka slavi svoj 101. rođendan. Lijep broj godina, koje ga svrstavaju u kategoriju – najstariji Hrvati. No, on nije “običan” Hrvat, starac. Živahan je, bistar i ambiciozan sufler i kreator hrvatske političke zbilje. Da je tomu tako, vidljivo je u tjedniku kojem je dao rođendanski intervju.

Ima tu koječega, ali i stavova koji govore o tome za kakvu Hrvatsku se još bori.

On ima svoje političke preferencije i čvrste saveznike u hrvatskoj crvenoj buržoaziji i njihovu kapitalu. Istim tim odabranicima mediji su na dispoziciji kad god je to potrebno – bilo da treba po nekom “udariti” ili nekom pjevati ode i laude. Savez je logičan jer 90-ih su neki dobili kapital, a neki metak (BarešićParađikKraljevićPavlović…). Sve je to netko s nekim dogovorio. A naš borbeni maratonac ne posustaje ni u svom počasnom krugu – naveo je Karamarko, te nastavio:

– Svega je stalo u tih 101 godinu – od mladenačke crvene ilegale, partizanštine, poslijeratne jugoboljševičke kreative do 90-ih i stvaranja neovisne i demokratske Hrvatske. No crvena nit je neprekinuta i dominantna. Danas je Hrvatska premrežena tim crvenim nitima. Živimo u zemlji u kojoj nije kažnjen niti jedan od bezbrojnih komunističkih zločina. U ovoj zemlji nije poželjno problematizirati lik i djelo mega zločinca Tita. Ovo je zemlja iseljenika koja statira u EU i nikad nije iskreno prihvatila ništa pozitivnog od nje. Pa niti ideju lustracije.

– Svjedočimo devastaciji vrijednosti domovinskog obrambenog rata i podcjenjivanju branitelja i cijelog naroda kroz suptilno razumijevanje emocija četničkih pobunjenika. Da, drug Manolić može u veselju proslaviti rođendan! Jer on je potencijalni pobjednik i trenutna Hrvatska mu je podnošljiva.

U onim nekim “zlatnim vremenima” kolege slavljenika dobro su se snalazili na blajburškom krvavom piru ili stazama bjelovarske šume. Vjerujem da ćemo dočekati intervju i za njegov 102. rođendan. I nije on kriv ni za što jer pojam krivice u Hrvatskoj je relativan – napisao je Karamarko i priložio link na intervju Josipa Manolića iz 2015. godine, uz primjedbu ”vrijedi pročitati”.

M.M. /Foto: