Karamarko: Nećemo popuštati pred pritiscima i provokacijama

0
288

Prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko oglasio se povodom otvorenih provokacija i pritisaka vezanih uz političku sudbinu ministra branitelja Mije Crnoje.

-Nećemo popuštati pred pritiscima i provokacijama. Nikad nisam izjavio da će branitelji krenuti u rat ako ministar Crnoja bude smijenjen. Takva objava na jednom domaćem portalu obična je laž.

Volio bih da su branitelji iz šatora u Savskoj pokušali saznati jesam li to rekao prije nego su sazvali svoju konferenciju za medije. O ministru Crnoji odlučit će premijer na temelju procjene je li u ovom slučaju prekršen zakon, a u skladu sa svim demokratskim običajima i načelima pravne države.

Ničije prijetnje, laži ili pritisci to ne mogu promijeniti. Također, nitko u Vladi neće nasjedati na provokacije po kojima bismo trebali smjenjivati ministra prije nego nedvojbeno ustanovimo da li se on ogriješio o zakon – napisao je Karamarko na svom Facebook profilu.

Branitelji u šatoru: Nemamo se namjeru miješati u slučaj ministra Crnoje

Podsjetimo, na današnjoj konferenciji za medije u šatoru u Savskoj 66 također je bilo riječi o političkoj sudbini Mije Crnoje. U priopćenju koje su nakon presice poslali medijima, Klemm, Glogoški i Jukić ističu da se nemaju namjeru miješati, te da je odluka isključivo u nadležnosti premijera i Vlade.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Poštovani, vezano za brojne upite medija o tome kako se odnosimo prema navodima kako se branitelji namjeravaju pobuniti ili dignuti na noge ukoliko se smijeni ministar branitelja Mijo Crnoja, mi niže potpisani ovim putem Vas izvješćujemo kako se nemamo namjeru miješati u slučaj ministra Crnoje.

Smatramo da odluka o tome isključivo u nadležnosti premijera i koalicijske Vlade i vjerujemo da će biti donesena u skladu sa zakonima RH. Borili smo se i zalažemo se za pravnu državu i smatramo kako se njenih principa moraju pridržavati i provoditi ih svi sudionici političkog života.

Također, podsjećamo da je naše javno djelovanje usmjereno isključivo na boljitak branitelja i invalida proizašlih iz Domovinskog rata kao i svih stanovnika Republike Hrvatske – navodi se u priopćenju.

 

R.H. bpz.ba