Karamarko o novom šefu SOA-e: “Imam svoja dva kandidata!”

0
401

NAKON što je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da se premijer Tihomir Orešković i ona još nisu dogovorili oko imena novog ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) te ocijenila da se odluke donose presporo, oglasio se i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko, piše Dnevnik.hr.

– Ne znam ništa o tome da je premijer supotpisao ili da je nešto službeno predložio. Nadam se da su to spinovi jer mi kao pobjednička stranka, i ja osobno sam imao svoje neke preferencije i prijedloge premijeru i očekujem da će to na taj način biti realizirano – kazao je Karamarko u Obrovcu te dodao kako ima dvojicu kandidata za to mjesto.
– Dva kandidata imam, ali ne bih objavljivao njihova imena. Kad bude sve završeno sve će se znati, kazao je Karamarko.
Premijer Orešković je najavio da će se s nekoliko kandidata za tu dužnost sastati idući tjedan. Nije želio spominjati imena, ali u medijima se pojavila informacija kako će za nasljednika Dragana Lozančića ravnatelja predložiti Daniela Markića, sadašnjeg načelnika za međunarodnu suradnju u SOA-i.

Karamarko nije želio komentirati je li točno da je premijer odbio njegov prijedlog da se na čelno mjesto SOA-e postavi Toni Matas, bivši šef Centra SOA-e iz Zadra, inače bliski Karamarkov čovjek. Nije želio prokomentirati ni izjave ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića koji je komentirajući slučaj ‘topničkih dnevnika’, kazao je kako se radi o ‘nekulturnom, nekompetentnom i primitivnom pokušaju političkog obračuna’.
‘Ja se ne udubljujem u njegove riječi i njegove misli i što je htio reći. Ja i ministar Orepić smo završili svoju priču. Ponavljam, on je ministar, ja sam potpredsjednik Vlade. Ja samo očekujem da ono što sam mu sugerirao prije mjesec dana, a tiče se nekih ljudi, da na određeni način bude prema njima postupano. Da budu odstranjeni iz službe.

Prije 30 dana sam mu rekao i ja očekujem da on uskoro vrh Vlade izvijesti što je učinjeno. Vlaho Orepić je ministar koji je doveden da u MUP-u rješava nagomilane probleme, a ne da i sam postane problem – kazao je u Obrovcu Tomislav Karamarko.

MP/Foto:hdz.hr bpz.ba