Knjigozori Miljenka Stojića: Isti rukopis

0
276

Judith A. Reisman, Seksualno sabotaža, Naklada Benedikta, Zagreb, 2014.

Svjedoci smo da su nekakva nova ljudska prava nahrupila u ovaj naš svijet. I što više nahrupljuju sve nam je gore. Kaos klizi prema neumoljivoj diktaturi.

Judith A. Reisman svega je itekako svjesna. Desetljećima se već bori za istinu o pravcu u kojem svijet srlja. Knjizi pred nama dala je podnaslov »Kako je jedan umobolni znanstvenik pokrenuo pošast izopačenosti i spolnih bolesti u Americi«. Možda ćemo reći kakve veze to ima s nama? Problem je u tome što se to proširilo na čitav svijet i što se neurednost na spolnom području širi na svo čovjekovo postojanje.

Reisman je zaista minuciozno obradila temu koju si je zadala. Zaprepašteno gledamo kako se pred očima svih razvija zao projekt. Na početku je sve izgledalo nevino. Jedan zaigrani znanstvenik želi znanstveno razjasniti kako zapravo funkcionira naša spolnost. Barem su ga tako mediji predstavljali i tetošili. Međutim, iza svega je zapravo stajao pomno skovan naum. Preodgoj društva. Novčano ga je poduprla obitelj Rockfeller. Perverzni Kinsey, taj navodni znanstvenik, došao je na svoje. Nekažnjeno je uživao u svojim nastranostima preobučenima u ruho znanosti. Iz potkrovlja njegove kuće sve se prelilo na sveučilišnu elitu. To je otvorilo put prema zakonskim odredbama. I svijet je potonuo u ćudorednu kaljužu koja ga davi.

Začuđujuće je kako se slične stvari trenutno događaju kod nas. Kinsey, koji je izbjegao sudjelovanje u Drugom svjetskom ratu na strani svoje domovine, najprije je sa svojim istomišljenicima nasrnuo na američke bojovnike. Bilo je to još dok je rat bjesnio, a pojačalo se nakon njegova prestanka. Umjesto zahvalnosti, sve što su radili došlo je pod znak pitanja. Glavni udar predvodili su mediji. Kršila se duhovna snaga američke nacije. Zar ne, potpuno isto kao i kod nas? Jedino bi završetak mogao biti drukčiji. Trenutno smo se odhrvali uvođenju tzv. spolnog odgoja u škole, a zapravo razarajućoj seksualizaciji naše djece, odnosno uništenju temeljnog stupa svakog društva. Oni otvorenih očiju to prepoznaju, a oni drugi sanjaju o tzv. suvremenom vremenu.

Podrazumijeva se da postoji izlaz iz ovakvog stanja, odnosno da je oporavak moguć. Spisateljica nam progovara i o tome. Uzmimo stoga u ruke njezinu knjigu i pomno je čitamo. Naći ćemo odgovore na mnoga suvremena pitanja. Spoznat ćemo kako su nas varali i kako nas varaju te što bismo trebali činiti da se obranimo. Ugodno čitanje.

Miljenko Stojić bpz.ba