Kolinda produžila boravak u BiH, u nedjelju dolazi u Jajce

0
417

Iako je ranije najavljeno kako će hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u okviru svoje druge posjete u Bosni i Hercegovini boraviti tri dana, iz njenog Ureda sa Pantovčaka danas je pripćeno da će predsjednica Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini  boraviti i u nedjelju, javlja Anadolu Agency (AA).

Naime, kako je priopćio Ured predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, ona će prisustvovati u nedjelju, 13. rujna obilježavanju 20. obljetnice vojno-redarstvene operacije ‘Maestral’ i oslobođenja hrvatskog kraljevskog grada Jajca.

Danas, drugog dana posjete BiH, Grabar – Kitarović boravi u Mostaru gdje su najavljeni njeni susreti sa čelništvom Rektorata Sveučilišta u Mostaru, te onaj u biskupskom uredu sa Ratkom Perićem, biskupom mostarsko-duvanjskim i apostolskim upraviteljem trebinjsko-mrkanskim.

Za sutra, prvog dana vikenda, a trećeg dana boravka u BiH, najavljen je susret predsjednice Republike Hrvatske sa predsjednikom bh. entiteta RS Miloradom Dodikom i sastanak sa banjolučkim biskupom Franjom Komaricom.

Inače, jučer je Grabar-Kitarović imala susret sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, visokim predstavnikom za BiH Valentinom Inzkom i kardinalom Vinkom Puljićem, nadbiskupom vrhbosanskim.

Sinoć je hrvatskoj predsjednici u Narodnom pozorištu Sarajevo uručena nagrada “Isa-beg Ishaković”. BPZ.BA