Kongora: Đakonsko ređenje četvorice kandidata

0
441

U kronici župe mandino-selo.com 2017. godina ostat će zauvijek upisana zlatnim slovima. Naime, u kolovozu ove godine obilježena je 100. obljetnica njenoga utemeljenja a danas je u župnoj crkvi održano i prvo đakonsko ređenje u njenog stogodišnjoj povijestiKongora: Đakonsko ređenje četvorice kandidata

Polaganjem ruku i posvetnom molitvom u crkvi u Kongori mjesni biskup mostarsko-duvanjski mon. Ratko Perić red đakonata podijelio je četvorici kandidata: don Josipu Radošu iz župe Kongorefra Juri Barišiću iz župe Šujicafra Robertu Kevelju iz župe bl. Alojzija Stepinca iz Chicagafra Jozi Hrkaću iz župe Široki Brijeg.

U svojoj sadržajnoj propovijedi biskup Perić je naglasio žrtvu koju svećenici podnose za svoj narod, od sv. Stjepana, kojega slavimo danas, prvih mučenika za vjeru, pa dalje kroz povijest i nedavna stradanja svećenika u II. svjetskom ali i Domovinskom ratu.

Uz rodbinu i prijatelje kandidata, provincijala Hercegovačke franjevačke provincije dr. Miljenka Šteku, brojene svećenike, bogoslove  današnjem, uistinu lijepome događaju nazočili su brojni vjernici iz naše ali i susjednih župa.

Nakon misnoga slavlja nastavljeno je druženje uz okrjepu ispred crkve i u župnoj dvorani.

 

mandino-selo.com