Korizmeno hodočašće u Šurkovac iz više gradova Hercegovine

0
44
Korizma je sveto vrijeme uže priprave za najveći kršćanski blagdan Uskrs. Korizma je vrijeme čišćenja od grijeha, sebičnosti i krivih navika. Središte korizme je Isusova muka i smrt.

Korizma, dakle, nije vrijeme žalosti, nego novo proljeće života. Ona donosi nove prilike, nadu da čovjek postane drugačiji, da u svome životu ispravi ono što ga je do sada mučilo, da postane zdrav, plemenit i dobar.

Korizma je vrijeme kad čovjek može ozdraviti svoju dušu, i disciplinom u jelu, piću i radu iscijeliti svoju psihu, ali i svoje tijelo. Korizma je vrijeme skidanja tereta sa savjesti, ali i s tijela, kao i teret krivih emocija i maštanja, te teških misli i briga. Drugim riječima, korizma nas zapravo opominje da bi trebalo nešto napraviti.

6. ožujka 2023. organizira se hodočašće u župu Šurkovac iz više mjesta Hercegovine. Polasci su organizirani iz Čitluka, Međugorja, Čapljine, Ljubuškog, Gruda, Posušja i Tomislavgrada. Polazak je u ranim jutarnjim satima, a povratak istog dana navečer.

Nakon tisuće i tisuće svjedočanstava koji govore o ozdravljenju svoje duše i tijela koju je Isus ozdravio preko ruku svećenika karizmatika fra Ive Pavića, koji i sam poručuje ”Ne ozdravljam ja nego Isus Krist!” sve više hodočasnika odlazi slaviti Isusa Krista baš u malu šurkovačku župu.

Njemu dolaze većinom najteži slučajevi. Obično teški bolesnici, od kojih je i medicina digla ruke. Ljudi bez vjere i nade, posve dotučeni depresijom i beznađem. Mnogo osoba dođe prvi put iz znatiželje samo da vidi što se to zapravo događa u toj maloj crkvi o kojoj se toliko priča a vrate se svojim domovima kao potpuno obnovljene osobe.

Međutim, mnogi odlaze ozdravljeni, kako tjelesno tako i duhovno i psihički, kao posve novi ljudi. Lijevo od oltara nalazi se soba prepuna štaka i štapova koje su u Šurkovcu ostavili oni koji su uz njihovu pomoć ovdje došli te ih nakon ozdravljenja više nisu trebali, a fra Ivo složio ih je uredno u police kao u kakvom muzeju. Fenomen je to pred kojim razum zastaje, a vjera širom otvara svoja vrata. Baš kao u biblijska vremena.

Ukoliko ste zainteresirani za hodočašće u župu Šurkovac za sve informacije i prijavu potrebno je kontaktirati broj + 387 63 273 596, priopćili su organizatori.