Kralj Tomislav prodefilirao Duvnom…

0
442

U organizaciji općine Tomislavgrad i udruga proisteklih iz Domovinskog rata u subotu je svečeno obilježena 24. obljetnica utemeljenja brigade ‘Kralj Tomislav“.

Za razliku od proteklih godina, program obilježavanja započeo je misom za poginule i nestale hrvatske branitelje u spomen-bazilici u Tomislavgradu koju je predvodio fra Gabrijel Mioč, uz koncelebraciju svećenika iz tomislavgradskog samostana i svih duvanjskih župa.

Nakon misnog slavlja uslijedila je svečana povorka ulicama Tomislavgrada koju su činili branitelji s ratnim stjegovima, duvanjske mažoretkinje i svi oni kojima je stalo do obilježavanja ovog dana, do spomen-obilježja hrvatskim braniteljima gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Vijence su položili braniteljske udruge proistekle iz Domovinskog rata iz Tomislavgrada, predstavnici braniteljskih udruga Livna, Kupresa i Glamoča, Oružanih snaga BiH, općinski predstavnici vlasti, izaslanstva Vlade i Skupštine Hercegbosanske županije , ratni zapovjednici brigade „Kralj Tomislav“, izaslanstvo MUP-a Hercegbosanske županije, Uprave za pitanje branitelja Hercegbosanske županije, HVIDR-a Omiš, te izaslanstvo braniteljskih udruga iz Vukovara.

Kratku molitvu ispred spomen obilježja za sve pokojne hrvatske branitelje održao je duvanjski župnik fra Velimir Bagavac, uz koncelebraciju nekoliko svećenika duvanjskog dekanata.

Nastavak proslave dana brigade nastavljen je prigodnim domjenkom na školskom igralištu Osnovne škole „Ivan Mažuranić“, a u poslijepodnevnim satima predviđena je nogometna utakmica humanitarnog karaktera između veterana brigade “Kralja Tomislava” i vukovarskih veterana gdje će sav prihod od ulaznica ići u prihod obnove vukovarskoga vodotornja, simbola hrvatskoga zajedništva.

Inače dan brigade „Kralj Tomislav“ iz Tomislavgrada se održava u sklopu duhovno-kulturne manifestacije „Dani sv. Nikole Tavelića“ bpz.ba