Kraljević: Pružit ćemo potporu radu kočerinskih vatrogasaca

0
689
Gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević primio je pripadnike novoosnovanog Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Kočerin” Vinka Mikulića, Andriju Banožića i Ivana Mikulića.

Vinko Mikulić tajnik DVD-a “Kočerin” upoznao je gradonačelnika Kraljevića o dosadašnjim aktivnostima i planovima DVD-a “Kočerin”, istaknuvši neophodnost opremanja vatrogasaca s osnovnom opremom, te da su pripadnici ove postrojbe u nekoliko navrata u protekla tri mjeseca pomagali pripadnicima širokobriješke profesionalne vatrogasne postrojbe u gašenju požara.

Na sastanku su nazočili i Mario Barbarić pripadnik Profesionalne vatrogasne postrojbe “Široki Brijeg”, Josip Kožul predsjednik MZ “Kočerin” koji je obećao pomoć DVD-u “Kočerin’ u opremanju postrojbe i Drago Martinović ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke koji je istaknuo važnost dobrovoljnog vatrogastva u Širokom Brijegu, odnosno u Županiji Zapadnohercegovačkoj, navodi se u priopćenju Uprave civilne zaštite.

Osnivanje DVD-a “Kočerin” je svakako dobro za naš grad i zasigurno će pridonijeti jačanju sustava zaštite od požara i vatrogastva. Pružit ćemo potporu radu DVD-a “Kočerin”, odnosno njihovim pripadnicima, a nadam se da će oni zauzvrat pomoći našoj profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi u izvršavanju zadaća zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara, rekao je između ostalog Miro Kraljević gradonačelnik Širokog Brijega.

(www.jabuka.tv) bpz.ba