Krišto: Hrvati su neizostavan čimbenik razvoja općina Hercegbosanske županije

0
308

Borjana Krišto, kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BiH dr. Dragan Čović nakon Bihaća, posjetili su danas općinu Drvar u Hercegbosanskoj županiji te se susreli sa stranačkim kolegama ali i hrvatskim dužnosnicima ovoga kraja, nakon čega je planiran posjet i i Bosanskom Grahovu.

Posjet Dravaru dužnosnici su uz predsjednika općinskog odbora Drvar Stjepu Vukančića, iskoristili za posjet i obilazak poduzeću Gredel, koje se bavi grubom obradom drveta, prorezom trupaca i proizvodnjom drvene građe.

Razgovarajući s upravom poduzeća i vlasnikom Narcisom Lovrenovićem, dotaknute su teme poslovanja, proizvodnog programa, zapošljavanja ali i potreba pomoći od institucija vlasti. Naglašeno je kako ovo poduzeće uspiješno posluje već dugi niz godina te kako treba i u budućnosti nastaviti ovakvu pozitivnu praksu.

„Gospodarski razvoj i pametan rast jedna je od točaka programa HDZ-a BiH za Opće izbore u BiH, s toga nam je potrebno konkurentno i inovativno gospodarstvo koje se prilagođava globalnom tržištu. Donositelji javnih politika uz pomoć gospodarstvenika, moraju pomoći unapređenje poslovnog okruženja, uz uvođenje modela poticajnog financiranja određenih gospodarskih sektora posebno onih koji pridonose razvoju gospodarstva“, istaknula je Krišto.

Predsjednik Općinskog odbora Drvar Stijepo Vukančić, nakon posjete poduzeću Gredel, na stranačkom sastanku predstavio je rad i djelovanje odbora, te plan za predstojeće Opće izbore. Također, okupljeni su se informirali o stanju, prilikama i mogućnostima ovog kraja te je tražena konkretna pomoć visokog izaslanstva HDZ-a BiH oko određenih tema i pitanja i njihovog konačnog rješenja.

Borjana Krišto, kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH govorila je o pet glavnih tema Programa HDZ-a BiH za Opće izbore u BiH. „Hrvati će imati svoje legitimne političke predstavnike te zaštiti i ostvariti ustavnu jednakopravnost u BiH, u zajedništvo Hrvatskog narodnog sabora BiH“, istaknula je Krišto.

Predsjednik Čović naglasio je važnost vođenja pozitivne kampanje te postizanja što boljeg rezultata. Uz izniman program djelovanja i terenski rad koji će doprinositi razvoju i boljem pozicioniranju hrvatskog naroda u ovoj općini, predsjednik Čović je istaknuo svu potrebnu logističku potporu županijske ali i viših stranačkih tijela.

Uz kandidatkinju Krišto, predsjednika Čovića te dužnosnike HDZ-a BiH izvršne i zakonodavne vlasti, danas su u posjeti Drvaru nazočili i kandidati i nositelji lista, Mira Vujeva, nositeljica liste za Zastupnički dom PS BiH i Jozo Bagarić, kandidat na listi za Zastupnički dom PS BiH Karlo Nevistić, nositelji liste za Parlamenta FBiH te Dragan Konta, nositelj liste za Skupštinu Hercegbosanske županije.