Kujundžić: Milanović je za malo vlasti spreman nositi petokraku ali i slovo “U”

0
389

Kandidat HDZ-a na listi u 10. izbornoj jedinici Milan Kujundžić u ponedjeljak je oštro kritizirao predsjednika SDP-a Zoran Milanovića zbog njegovih izjava u kampanji, ocijenivši da je za “malo vlasti” Milanović spreman vrijeđati tuđe roditelje ili na “sat dva staviti slovo ‘u’ na glavu”.

-Izjavom Zorana Milanovića da njegova majka nije bila ‘vojni lekar’ poslana je poruka da je vrijeđanje roditelja kampanja SDP-a, Milanović  s predumišljajem ide osobno na vrijeđanje roditelja, što je nečuveno u svijetu demokracije – istakuo je Kujundžić na konferenciji za novinare u Splitu.

>>Plenković: Teza o nekakvoj velikoj koaliciji plasira se iz oporbe i nekih manjih stranaka

Od Milanovića očekuje pojašnjenje tko je njega prisilio na Lex Perković.

-Zadivio me ‘ustaša’ Milanović, on je spreman za malo vlasti cijeli dan nositi petokraku, a po potrebi sat-dva  staviti slovo ‘u’ na glavu. Hrvatski narod očekuju od Milanovića da kaže tko su što su roditelji njegovih najbližih suradnika koji su radili za Udbu, a neki od njegovih najbližih suradnika su i ubijali, te tko je njega zapravo prisilio na Lex Perković, jer on kao takav domoljub sigurno nije htio zataškati zločine i nanijeti nesagledivu štetu hrvatskoj državi i bol obiteljima pobijenih – rekao je Kujundžić.

Tvrdi da neće biti iznenađen ukoliko do izbora Milanović predloži i zakon o lustraciji.

-Mislim da će Zoran Milanović u ovih 12 dana, koliko je ostalo do izbora, u jednom trenutku predložiti zakon o lustraciji . zaključio je Kujundžić.

Inače, kandidati HDZ-a na listi za 10. izborni jedinicu Milan Kujundžić, Ante Babić i Blaženko Boban istaknuli su na današnjoj tiskovnoj konferenciji da je demografija najbolnija tema u Hrvatskoj, a demografska politika najvažnija reforma, te da će HDZ donijeti nacionalnu populacijsku politiku.

-Mi smo narod koji nestaje – rekao je Kujundžić i dodao da je sada na otocima i u Dalmatinskoj zagori deset puta manje učenika nego prije 40-ak godina.

 

M.M. bpz.ba