KUPRES-POSUŠJE: Obilježena 24. godišnjica stradanja 
Hrvata na Kupreškoj visoravni

0
1100

Obilejžena obljetnica stradanja Hrvata na Kupreškoj visoravni

U organizaciji općine Kupres i braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, jučer je obilježena 24. obljetnica stradanja hrvatskog naroda na Kupreškoj visoravni, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Program naziva „U spomen žrtvama hrvatskog naroda na Kupresu“ započeo je u jutarnjim satima polaganjem vijenaca na masovnu grobnicu Ogledala, iz II. svjetskog rata, te potom na spomen obilježja Suho Polje, Kupreško Polje, kao i Spomen obilježje vukovarskim braniteljima.

KUPRES 2

Potom je u crkvi Svete Obitelji u Kupresu služena sveta misa za sve poginule u obrani Domovine, nakon čeka je uslijedilo polaganje vijenaca uz križ na groblju ispred crkve. Službeni dio programa ove 24. obljetnice završio je predstavljanjem knjige Huda jama-strogo čuvana tajna autora Romana Leljaka.

Ispred općine Posušje, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, počast stradalim braniteljima i poginulim hrvatskim civilima na Kupresu odali su Općinski načelnik Branko Bago u pratnji svih udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja naše općine. bpz.ba