LJUBIĆ: Ovakva država ne može dalje prema Europskoj uniji

0
237

Predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskoga narodnoga sabora BiH Božo Ljubić komentirao je moguću pobjedu Željka Komšića kao kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

LJUBIĆ: Ovakva država ne može dalje prema Europskoj uniji

Ljubić je istaknuo da s rezultatima nije upoznat jer još nisu objavljeni ni preliminarni rezultati, ali je ipak istaknuo svoje mišljenje o cjelokupnom izbornom procesu.

Ovi izbori su nezakoniti, neustavni, nelegitimni i nepravedni. Bez obzira na to kakav bio rezultat na ovim izborima, vlast se prema zakonu ne može formirati u FBiH ni na razini države, naglasio je Ljubić.

Po meni, jedino rješenje za BiH je da legitimni predstavnici naroda, zajedno s predstavnikom međunarodne zajednice, odmah, čim ovaj proces završi, sjednu i dogovore izmjene Izbornoga zakona BiH i da se organiziraju prijevremeni izbori, rekao je predsjednik Glavnog vijeća BiH.

Ljubić je dodao i da su svi izbori od 2002. godine do danas nezakoniti i neustavni, suprotni Ustavu BiH.

Prema tome, ovako ustrojena država, s ovakvim Izbornim zakonom, ne može dalje prema Europskoj uniji, ne može biti servis svojim građanima i narodima, zaključio je Ljubić, piše Jabuka.tv