LJUBIĆ U SABORU O MESIĆU: On je danas apologet velikobošnjačke hegemonističke politike

0
488

sklopu rasprave u hrvatskom Saboru o točki dnevnoga reda “Prijedlog Zakona o izmjeni i dopuni Zakona o posebnim pravima predsjednika Republike Hrvatske po prestanku obnašanja dužnosti“ dominantan je bio govor o  političkom nasljeđu bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića.

Sudjelujući u raspravi dr. Božo Ljubić je naglasio da je  ovaj govor o političkom nasljedju političara Mesića prvenstveno  govor o nama samima, govor o Hrvatskoj, javlja Hrvatski Medijski Servis

„I kada je političar Mesić “ustašovao” u Melbournu, i kada je hrvatskim Srbima poručivao da mogu otići iz Hrvatske. ali sa sobom mogu ponijeti samo onoliko zemlje koliko su donijeli na svojim opancnima kada su dolazili, i kada je svjedočio u Den Haagu, to je radio javno, ili je barem javnosti sve to bilo poznato, pa ga je Hrvatska ipak dva puta izabrala za predsjednika. Stoga je to prvenstveno govor o Hrvarsko, kazao je Ljubićj.

Osvrćući se na današnje Mesićevo djelovanje Ljubić je kazao:

-Bivši predsjednik Mesić danas djeluje u BiH kao apologet velikobošnjačje hegemonističke politike političkog Sarajeva, što je štetno za političke interese Hrvata u Bosni i Hercegovini, a time i hrvatske nacionalne interese. Etiketuranje većine hrvatskog naroda za ustašoidnost i fašistoidnost što radi bivši predsjednik Mesić, i ne samo on, već i neki predstavnici ovog Sabora, ja mogu ocjeniti samo kao nacvionalni mazohizam, ili nacionalnu autodestruciju. Vraćajući se s komemoracije žrtvama u Jasenovcu, 22.-ovog mjeseca, slušam na radiju Slobodna Europa (amaričkom radiju s sjedištem u Pragu) kako je danas održana komemoracija žrtvama ustaškog logora u Jasenovcu na kojoj nije bilo antifašista, niti predstavnika Srba i Židova!? Što to znači? , upitao se Ljubić, te zaključio: -Da smo nas nekoliko tisuća koji smo tamo bili fašisti, ili da Branko Lustig nije Židov, ili da svećenici srpske pravoslavne crkve nisu Srbi?!

-Kolegice i kolege, onima među nama koji imaju problema s pojmovnim i suštinskim određenjem glede fašizma i antifašizma preporučujem da pročitaju esej bivšeg SDP-ova ministra Gvozdena Flege iz 1996 pod naslovom:”psihička struktura antifašizma”., preporučio je Ljubić. bpz.ba