LJUBUŠKI: Rekordan broj turista posjetio vodopad Kravica

0
244

Prirodni biser Hercegovine, vodopad Kravica kod Ljubuškog postalo je jedno od najposjećenijih turističkih prirodnih destinacija u Bosni i Hercegovini. Stvoren je protokom rijeke Trebižat, pa je kao prirodni fenomen pod zaštitom države kao prirodna rijetkost.

Ove godine bilježi i rekordan broj posjetitelja, od početka mjeseca svibnja do danas vodopad Kravice posjetilo je preko 75.000 ljudi, javlja N1.

Veliki broj autobusa i automobila na parkingu te ogroman broja stranih turista prva je slika na ulazu ka vodopadu Kravica. Prvo razgledavanje domaćih proizvoda i suvenira, a potom slijedi i spuštanje prema vodopadu. Prekrasan i rijedak prizor brojne turiste ostavlja bez daha.

Kravica je jedan od najvećih i zasigurno najimpresivnijih slapova u Hercegovini. Ovo je omiljeno lokalno kupalište i izletište, a u posljednje vrijeme ovaj biser Hercegovine sve više posjećuju turisti iz raznih krajeva svijeta.

No mnogi su mišljenja da potencijal ovog mjesta nije u potpunosti iskorišten.

U Turističkoj zajednici ŽZH objašnjavaju da je proteklih godina urađeno mnogo toga da se vodopad Kravica uredi za turističke posjete.

“Najprije napravljen je parking prostor za osobna vozila, autobuse, pješačka pristupna staza, skraćeni put stepenicama, ponuda u restoranima je dosta dobra, usluga dosta poboljšana, stvari koje su nedostajale su urađene kao npr. javni WC, pa mogućnost organiziranja raznih manifestacija”, rekao je za N1 Grgo Mikulić, direktor TZ ŽZH.

Zadnjih godina ovo mjesto je postalo nezaobilazna destinacija da gotovo svi hodočasnici iz raznih svjetskih zemalja koji dolaze autobusima na više dana u Međugorje – obavezno posjete i vodopad Kravica.

Najbrojniji su ipak, Česi, Slovaci, Poljaci, Talijani kao i posjetitelji iz država s cijelog prostora Zapadnog Balkana. bpz.ba