Marko Ljubić: Hoće li Bošnjaci Mesića i Ivančića baciti u Neretvu

0
408

Ima jedna legenda o bosanskom kralju koji je dok se njegov narod zbijao oko šačice vojnika spreman braniti Jajce do smrti, izišao krišom pred Turke i predao im ključeve utvrde. Turci su navodno tako osvojili Jajce.

Nakon što su zauzeli grad, pribili i stavili u ropstvo njegov narod, osvajači su našli vremena posvetiti malo pozornosti izdajničkom kralju. Mudri Turčin osvajač je kratko razmislio i zapovijedio janjičarima da kralja odvedu na najvišu stijenu i bace ga s nje.Slikovni rezultat za skokovi sa starog mosta

Kukavni kralj je zapomagao, preklinjao za milost navodeći svoju zaslugu u osvajanju grada, a mudri i časni Turčin neprijatelj je odbrusio konačnu presudu – Kako ću ti ja vjerovati nakon što si izdao svoj narod?

Bacajte!

Ne znam jesu li Mesić, Markovina i Ivančić čuli za tu legendu, a valjalo bi im da jesu. Jer, neće imati nepotrebnih dvojbi.

Njih Bošnjaci neće baciti s hridi u Neretvu, a što je najgore za njih, neće im ništa ni Hrvati. Prvi danas nemaju tursku osmanlijsku mudrost, inače ne bi hranili i napajali tuđe društvene vucibatine hraneći budalaste iluzije svoga rukovodstva koje ih je gotovo uništilo, drugi su dovoljno jaki da se ne dokazuju na javnim bijednicima. I, jer vjeruju sebi.Slikovni rezultat za skokovi sa starog mosta

Nisu Mesić, Ivančić i Markovina bili u Mostaru, jer to gdje su oni bili nije Mostar iako se tako zove.

Nigdje je mjesto gdje nemaš imena, prezimena, podrijetla, roda i rodoslovlja, gdje te hrane i opijaju jer je to bezimenima jedino važno i jedini smisao.

Ti ljudi se nemaju gdje vratiti jer su otišli – nigdje, a odatle nema povratka.

Samo, kad se jednom vise ne mogne ožderavati i opijati, ostaje sramotna vječnost. Zbog toga su korisni Hrvatima, jer su živuća pouka. Kojoj budali među Bošnjacima koriste takvi, nije pitanje za Hrvate. A nije ni za Mostar.

Podsjetimo, proteklog vikenda u Mostaru je održana promocija knjige “Stenogrami o podjeli Bosne”, a gosti su bili i hrvatski državljani Viktor Ivančić i Stjepan Mesić.

Markovina je ranije promovirao knjigu o jugoslavnstvu, Splićane hercegovačkog podrijetla nazvao je ‘hercegovačkim ‘šljamom.

“Ne mogu podnijeti da u mom rodnom gradu vidim nekoga tko je zamotan. Možda sam zadrt i netolerantan, kao što ne mogu podnijeti da svi idu na misu. Ide mi na ku*ac! Stvarno ne mogu to gledati!”

Promocija knjige “Stenogrami o podjeli Bosne” je burno odjeknula među Hrvatima na hercegovačkom tlu. Uvodničar je odmah na početku Hrvatsku nazvao ”lijepom njihovom”. Potom je nastavio nizati uvrede na račun pokojnog predsjednika Franje Tuđmana i Republike Hrvatske.

Viktor IvančićSlikovni rezultat za skokovi sa starog mosta krenuo je s napadom na Deklaraciju o Domovinskom ratu u kojoj piše da Hrvatska nije izvršila agresiju na BiH. Onda govori kako je najjači argument onih koji tvrde da agresije Hrvatske na BiH nije bilo, to što nema formalne odluke nijednog tijela RH o tome da HV ide u BiH.

Mesić je ponovio neke krupne laži koje je su već ranije izrečene i prije desetak i više godina u Hrvatskoj bile gotovo kao nedodirljiva dogma.

Jedna od tih laži je da predsjednik Tuđman nije htio da referendum o samostalnosti BiH uspije. Naravno, on opet ne nudi nikakve dokaze za to. On kaže kako je u to vrijeme čuo kako: “Neki, na čelu s Vicom Vukojevićem po BiH lobiraju za propast referenduma” i da je to rekao Tuđmanu, a da “nije ni znao da Tuđman stoji iza toga”.

Foto:Screenshot