MEĐUGORJE: Počeo 27. molitveni susret mladih – Mladifest

0
383

Molitvom krunice, predstavljanjem mladih po državama i večernjom svetom misom na vanjskom oltaru međugorske župne crkve, koju je predslavio dr. fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije, sinoć je počeo27. međunarodni molitveni susret mladih koji se održava pod geslom “Budite milosrdni”, piše Večerenji list.

Festival molitve mladih traje do 6. kolovoza.

Danas krunica na Podbrdu

Od danas do subote program za mlade prijepodne započinje u devet sati jutarnjom molitvom i katehezom, a poslijepodne u 16 sati.

Tijekom održavanja Mladifesta prijepodne neće biti sv. misa za hodočasnike, već će svi hodočasnici dolaziti na večernju sv. misu zajedno s mladima.

Izdvajamo iz bogatog programa Mladifesta: danas, 2. kolovoza s početkom u šest sati molit će se krunica na Podbrdu, a u subotu 6. kolovoza Mladifest završava svetom misom na Križevcu u pet sati ujutro.

Poticajna svjedočanstva

I ove godine mladi će se moći susresti s poticajnim svjedočanstvima osoba iz cijelog svijeta, s katehezama i propovijedima don Damira Stojića, patera Ike Mandurića, patera Ćirila Ćuša iz Slovenije i fra Antonija Šakote.

Voditelji festivala molitve mladih su fra Marinko Šakota, međugorski župnik, i fra Stanko Ćosić, međugorski vikar.

Početak Mladifesta tradicionalno je bio 31. srpnja, a ove godine Mladifest u Međugorju počeo je 1. kolovoza zbog održanog susreta mladih u Poljskoj koji je trajao do 31. srpnja.

Pomicanjem termina otvaranja ovogodišnjeg Mladifesta, htjelo se omogućiti svima onima koji su bili u Poljskoj da se mogu vratiti do početka Mladifesta u Međugorje./ bpz.ba