MILIJAN BRKIĆ: “Novi izbori ništa neće riješiti, vrijeme je za dogovor”

0
470

Zamjenik predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Milijan Brkić izjavio je danas u Kninu da u HDZ-u nema raskola te da će HDZ na čelu „nove saborske većine“ predložiti mandatara o kojem će javnost biti informirana.

– U HDZ-u sigurno nema raskola. Ako se iznošenje različitih stavova i promišljanja o državi na stranačkim tijelima zove raskol, daj bože da takvih raskola bude što više – kazao je Brkić nakon svečane sjednice kninskog Gradskog vijeća i dodao da što se tiče jedinstva i zajedništva unutar stranke, te poštivanja odluka stranačkih tijela, sigurno nikakvog raskola nema.

– Sva imena mogućih mandatara su špekulacija, nova saborska većina kojoj će HDZ biti lokomotiva kompozicije predložit će mandatara, odnosno nadležna stranačka tijela zajedno s našim koalicijskim partnerima, i javnost će za to doznati – kazao je Brkić za HRT.

Zamoljen da komentira izjavu Tomislava Karamarka da je on spreman otići iz Vlade uz Petrova i Oreškovića, Brkić je rekao:

– Mi svi koji radimo javni posao, pogotovo saborski zastupnici, izabrani smo od hrvatskih građana i moramo preuzeti odgovornost za ono zbog čega su nas građani izabrali. Moramo shvatiti da smo birani da rješavamo probleme države, da komuniciramo, a ne da rješavamo osobne probleme. Duboko sam uvjeren da će nova kompozicija s HDZ-om kao lokomotivom pronaći načina da se Hrvatska pokrene – kazao je Brkić.

On je odbacio mogućnost dodatnih izbora kazavši da oni nikome neće donijeti dobro, “samo će zaustaviti procese i donijeti dodatne troškove”:

– Sve odluke koje donosimo u poziciji i opoziciji moraju biti na korist građana – kazao je Brkić.

Na pitanje što bi bilo sad najbolje napraviti on je odgovorio:

– Svoj stav sam rekao na stranačkim tijelima, a što se tiče stava stranke on će se izjasniti na nadležnim stranačkim tijelima. Ja bih osobno želio da svi građani u Hrvatskoj lijepo žive. Sve one nebitne stvari bi trebali rješavati iza zavjese da time ne opterećujemo hrvatsku javnost – zaključio je Brkić.

Kasnije je Brkić i na svojoj Facebook stranici rekao što misli o eventualnim novim izborima:

– Novi izbori ništa neće riješiti jer su završila vremena kada je jedna politička stranka mogla tvoriti apsolutnu većinu. Oni bi značili zaustavljanje svih reformi, gubitak značajnih financijskih sredstava iz fondova EU te dodatne troškove za provođenje izbora. Vrijeme je da svi odgovorni političari na političkoj sceni u Hrvatskoj shvate kako je krajnje vrijeme da promijene ponašanje i da je vrijeme za suradnju, međusobno uvažavanje, razmjenu ideja, znanja i iskustva.

Bez obzira bili pozicija ili opozicija, političari svakog dana moraju donositi odluke koje se referiraju na ljudske živote, na obitelji, na mlade i sve životne teme koje se tiču boljitka i budućnosti svih nas. Moramo u političkom životu dati prostora i za konstruktivne kompromise uz izniman rad, požrtvovanje i služenje našem narodu.

Vrijeme je da se svi oni koji odlučuju o budućnosti naše Hrvatske i našeg naroda prestanu brinuti o sebi samima, svom rejtingu, svom osobnom statusu, svojim foteljama i neka počnu već jednom odgovorno raditi u interesu našeg naroda i jedine nam Hrvatske.

Dragi prijatelji, naš narod je umoran od svega, a Hrvatska je iscrpljena. Budimo ono što jesmo, ne sramimo se svoga i sjetimo se da naši prijatelji u Domovinskom ratu nisu dali svoje živote za ovakvu Hrvatsku !!! – zaključio je Brkić.Share Button