Mladen Ivanić uputio božićnu čestitku vjernicima pravoslavne vjere

0
148

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Mladen Ivanić uputio je božićnu čestitku patrijarhu srpskom Irineju, mitropolitima, episkopima, svećenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve i svim vjernicima pravoslavne vjere.Mladen Ivanić uputio božićnu čestitku vjernicima pravoslavne vjere

Božić je dan kada obilјežavamo jedan od najradosnijih događaja – dan rođenja Kristovog – naveo je Ivanić.

Istakao je da je Božić blagdan lјubavi, mira i obitelji, ali iako kršćanski blagdan, da Božić nosi sa sobom vrijednosti koje su zajedničke svim lјudima i svim vjerama.

– Poruke mira i tolerancije dobijaju na značaju danas kada živimo u vremenu u kome mnoge suštinske vrijednosti čovječanstva kao da su prestale da postoje. Zajedništvo, mir i lјubav kao vrijednosti koje donosi Božić posebno su značajne u Bosni i Hercegovini – kazao je.

Povijest, a posebno novija, dodao je Ivanić, naučila je građane šta se događa kada nestane ovih vrijednosti, te da onda zavladaju mržnja i razdor te nastupi rat.

– U tim prilikama stradaju samo obični lјudi i njihova patnja biva ogromna. Zbog toga pokušajmo učiniti sve, svako sa svoje strane, da bude manje sukoba i svađa, a više tolerancije i dogovora. Uvjeren sam da to nije toliko teško i da, kad hoćemo, mi to i možemo – navodi se u čestitki predsjedatelja Predsjedništva BiH Mladena Ivanića, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.