MOSTAR: Povodom početka školske godine Nevenko Herceg posjetio OŠ Ilija Jakovljević

0
347

Dr.sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije danas je, u povodu početka nove školske godine, posjetio Osnovnu školu Ilije Jakovljevića Mostar.

U sklopu posjeta, zajedno s Lidijom Markotić, ravnateljicom obišao je školu, a u dva razreda u kojima su školovanje započeli prvašići, kroz neposredan razgovor s učenicima i roditeljima, zaželio svima sretan početak školovanja.

Nakon obilaska, predsjednik Herceg održao je radni sastanak s djelatnicima škole na kojemu ih je upoznao s konkretnim potezima i mjerama koje Vlada poduzima kako bi prosvjetnim djelatnicima osigurala bolji materijalni status i uvjete rada.

„Obnovili smo i kroz proces utopljavanja uredili značajan broj škola u našoj županiji. Naša je nakana obnoviti-utopliti sve javne, poglavito školske objekte u Županiji. Kada je u pitanju ova škola, neupitna je naša spremnost da zajedno s Gradom Mostarom, osnivačem, sudjelujemo u izgradnji školske športske dvorane koja je neophodna kako bi učenici  i njihovi nastavnici imali sve potrebne  uvjete za provedbu cjelokupnog obrazovnog procesa“, rekao je predsjednik Herceg.

Ravnateljica Markotić zahvalila je predsjedniku Hercegu na posjetu i iskazanoj spremnosti da podupre nastojanja da se krene s izgradnjom športske dvorane.

Posjet OŠ Ilije Jakovljevića dr. Herceg je iskoristio i da svim učenicima, roditeljima i djelatnicima škola u HNŽ uputi čestitku u povodu početka nove školske godine.

„Učenicima, roditeljima i svim djelatnicima u školama, osobno i u ime Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, želim sretan početak nove školske godine.
Na osobit način, sretnu i uspješnu školsku godinu želim našim prvašićima koji su jutros obiteljski dom ili vrtić zamijenili školskim klupama.
Neka im početak školske godine bude radost i neka u društvu svojih vršnjaka i učitelja kroz igru i učenje steknu prva znanja, koja će biti temelj svih njihovih postignuća u budućnosti.
Svima još jednom želim sretan početak nove školske godine!kazao je predsjednik Herceg.

/HMS/
NAPOMENA: Komentari kojima se