Mostarske mažoretkinje na ljetnom karnevalu u Kotoru

0
281

Mostarske mažoretkinje su se vratile s 14. Međunarodnog ljetnog kotorskog karnevala na kojem već tradicionalno gostuju dugi niz godina a na poziv dragih prijatelja mažoretkinja Fešta Kotor .

Inače, ovo je jedan od najjačih karnevala u našoj regiji. Na karnevalu su osim domaćih grupa sudjelovale i karnevalske grupe iz Italije, Hrvatske, Srbije, Makedonija i naravno naša grupa ispred Bosne i Hercegovine.

Mostarke mažoretkinje su sudjelovale na zadnje 2 finalne večeri karnevala – prve večeri na predstavljanju inozemnih grupa i naravno na zadnjoj zavrÅ¡noj večeri u velikoj povorci kroz samo centar grada gdje su se uz odličan program predstavile sve karnevalske grupe pred mnogobrojnom publikom.

Maska s kojom smo se predstavile bila je „Gusari s Neretve“, a bitno je napomenuti da su uz mažoretkinje dio naše grupe činili i ekipa iz Hrvatske glazbe Mostar.

Što se tiče nastavka ljeta za MM ekipu ona je i dalje radno: od ovoga tjedna dio ekipe počinje sa pripremama za Europsko natjecanje u Francuskoj na koje ćemo krenuti koncem mjeseca kolovoza, drugi dio ekipe je i dalje na putovanju dok će onaj treči dio ekipe sa redovnim treninzima krenuti početkom nove školske godine.

Uz početak treninga već sada se pripremamo za upis novih članica koji će krenuti početkom mjeseca rujna, navodi se u priopćenju. bpz.ba