Nadbiskup Barišić čestitao izborniku Babiću i hrvatskim rukometnim reprezentativcima

0
296

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić uputio je izborniku Željku Babiću, njegovom stručnom timu i svim igračima Hrvatske rukometne reprezentacije čestitku na osvojenoj brončanoj medalji na Europskom prvenstvu u Poljskoj.

U čestitci nadbiskup ističe kako je izbornik Babić s pomlađenom reprezentacijom postigao neočekivani uspjeh kojemu se raduju svi građani Lijepe naše. „Čestitam Vam na razradi i primjeni onog temeljnog ljudskog pravila ‘Ora et labora’, a koje u Vašem stručnom, športskom prijevodu, gospodine Izborniče, glasi ‘Igraj, moli i vjeruj!’ S ovim geslom ohrabrili ste i sve one koji ne prate šport, ali se svakodnevno susreću s tolikim izazovima i poteškoćama na polju svoga života. I u rezultatskom porazu pobjeđivala je Vaša vjera i nada da se može bolje uz geslo ‘Treniraj, moli i vjeruj!’ Neka Vas ono prati na putu prema još većem sjaju Olimpijskih igara i Svjetskog prvenstva“, stoji u čestitci.

Na kraju čestitke mons. Barišić je spomenuo Neretvu, rodni kraj izbornika Babića i svoj rodni kraj naglašavajući da je Neretva uvijek bila plodna sredina vrsnih rukometnih virtuoza. „Kad iz bogatog rasadnika izniknu novi, Ćavar, Goluža, Dominiković, Obrvan, Kaleb, Jurković, Čupić… i mnogi drugi, bit će još svjetlijih odličja, zasluženog ponosa i radosnog slavlja svih krajeva Lijepe naše“.

 

M.M. bpz.ba