NAGLA PROMJENA – PRIPREMITE SE!

0
227

Hrvatska očekuje olujno nevrijeme, glavobolje, umor ali i veselje!

Autor: Z. K. bpz.ba

Biometeorološke prilike će biti razmjerno nepovoljne.

Prema najnovijim podacima Državnog hidrometerološkog zavoda Hrvatsku će u nedjelju zahvatit promjena vremena, što će vjerujemo mnoge razveseliti, Naime, u nedjelju prema podacima DHMZ doć i će do postupnog naoblačenja s jugozapada. U drugom dijelu dana očekuje se mjestimice kiša ili pljuskovi s grmljavinom koji ponegdje mogu biti izraženi. Najmanje oborine očekuju se na srednjem i južnom Jadranu. Vjetar će biti većinom slab, na Jadranu umjeren zapadni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura većinom od 29 do 34 °C.

S obzirom na naglu promjenu vremena, biometeorološke prilike će biti razmjerno nepovoljne. Kod meteoropata se može javiti umor, glavobolja i manjak energije. Manje tegobe mogu se javiti i kod kroničnih bolesnika. U većem dijelu Hrvatske  moguća je umjerena opasnost od toplinskog vala. Preporuča se zaštita od UV zračenja, uzimanje dovoljnotekućine i lagane prehrane.

U ponedjeljak promjenljivo, nestabilno te malo svježije. Mjestimice će biti kiše ili pljuskova s grmljavinom koji ponegdje mogu biti izraženiji. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu sjeverozapadni, potkraj dana na sjevernom dijelu bura. Najniža jutarnja temperatura od 16 do 21, na Jadranu od 20 do 25. Najviša dnevna između 25 i 30, na Jadranu do 32 °C.

Meteoalarm je proglasio žutu uzbunu za većinu krajeva zbog mogućeg grmljavinskog nevremena.