NAJAVA: MLADA MISA FRA MARINA KARAČIĆA U NEDJELJU 19.07. U CRKVI NA BRIJEGU

0
554

ŠIROKI BRIJEG – Svaka mlada misa je slavlje čitave župe. Zapravo, svaki sakrament je zajedničko slavlje zajednice. Uvijek slavimo kad netko iz naše zajednice, osobito kad nam je ta osoba bliska, slavi neki važan dan u svom životu. Ovu nedjelju naša župna zajednica slavi novog svećenika. Svećenik se, prema Svetom pismu, uzima iz naroda i postavlja za narod. Izišao je iz narod, izabran iz naroda po Božjem nadahnuću, Božjem izboru, i onda predan tom istom narodu s Božje strane.

Naš fra Marin Karačić je član naše zajednice koji je po Božjem nadahnuću ušao u red Manje Braće, postao franjevac, a zatim i primio sakrament svetog Reda po kojemu će i on moći dijeliti sakramente drugim ljudima. Na tom smo daru iznimno zahvalni Bogu. U molitvi zahvaljivanja i slavljenja, fra Marin će i cijela naša širokobriješka župna zajednica, ali i cijela naša Crkva, na misi u 11 sati ovu nedjelju, 19. srpnja slaviti njegovu mladu misu.

Fra Marin je rođen 14. studenoga 1988. u Mostaru. Roditelji su mu Blago i Božica r. Zeljko. Osnovnu školu je završio u Širokom Brijegu, a maturirao je u gimnaziji fra Dominika Mandića, također na Širokom Brijegu. Ulazi u franjevačku postulaturu 2007. godine, a franjevački habit oblači 13. srpnja 2008. na Humcu. Prve zavjete je položio 12. srpnja 2008. godine također na Humcu. Svečane (doživotne) zavjete položio je 15. rujna 2013. na Širokom Brijegu. Diplomirao je na Katoličkom Bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Za đakona je zaređen 30. studenoga 2014. u Čitluku. Đakonsku godinu proveo je u župi svetoga Ante Padovanskoga na Humcu. Za svećenika ga je zaredio biskup mons. Ratko Perić u Mostaru 29. lipnja ove godine.

Zbog fra Marinove mlade mise, mise na našim filijalama biti će u 9 sati iznimno u ovu nedjelju. Sve Vas, dragi župljani, pozivamo na misno slavlje u 11 sati u našu crkvu na Brijegu. No, još više Vas pozivamo na molitvu za duhovna zvanja. Ovu nedjelju posebno za fra Marinovo zvanje. Ne zaboravite moliti za sve nas, osobe posvećenog života, za sadašnja i za nova duhovna zvanja.

Neka Gospodin obilno blagoslovi fra Marinovo duhovno zvanje, kao i sva ostala duhovna zvanja iz naše župe kojih u posljednje vrijeme ima sve više. Bogu hvala.

Gospin-brig.info bpz.ba