Najava: Pučke misije u Tomislavgradu nakon 27 godina

0
335

Pučke misije u duvanjskoj župi posljednji put održane su 1989. godine prigodom obilježavanja i slavljenja 150. obljetnice od osnutka župe.

Cijela devetnica sv. Nikoli Taveliću bila je u znaku Pučkih misija i pripreme za veliko slavlje u Duvnu. Od toga velikog slavlja i posljednjih Pučkih misija prošlo je 27 godina, a naša župna crkva proglašena je jubilejskom – oprosnom crkvom pa smo odlučili da u ovoj izvanrednoj Godini milosrđa, u korizmenom vremenu, organiziramo Pučke misije. Pučke misije vodit će fra Damir Pavić, župnik u Brestovskom, a zaključit će ih svetom misom vojni biskup u BiH msgr. Tomo Vukšić.

Nalazimo se u svetom i milosnom vremenu korizme. Božja riječ koju slušamo poziva nas na obraćenje, na promjenu života. Pučke misije su dobra prilika koju ne bismo trebali propustiti, već se intenzivno uključiti u ponuđeni program kroz molitvu, predavanja, pobožnosti, svetu misu, svetu ispovijed, klanjanje… Ovom Vas prilikom pozivam na ovaj važan događaj u našoj župi koji će trajati nekoliko dana. Posebno bi mi bilo drago da na program dođu zajedno cijele obitelji, da roditelji dođu sa svojom djecom. Svatko može pronaći nešto za sebe, svi se možemo duhovno obogatiti. Neka nam ovo sveto i milosno vrijeme bude plodonosno, a Pučke misije ostave vidljive tragove u življenju i svjedočenju vjere u ovoj župi, ističe duvanjski župnik fra Velimir Bagavac.

Program Pučkih misija u Tomislavgradu možete pogledati ovdje. bpz.ba