‘NEMAMO OTVORENIH PITANJA S HRVATSKOM’

0
158

Autor bpz.ba

mjš/h

Crnogorski premijer Duško Marković rekao je u petak da nema saznanja o prijedlogu Zakona o hrvatskim braniteljima u kojemu, prema medijskim izvješćima, stoji da su agresiju na Republiku Hrvatsku izvršili Srbija, Crna Gora, JNA i paravojne jedinice iz Bosne i Hercegovine (BiH).

29.09.2017. u 20:17

Upitan hoće li Crna Gora službeno prosvjedovati Zagrebu zbog takvog zakonskog prijedloga, Marković je odgovorio da za njega nije čuo niti je pratio što se događa u hrvatskom parlamentu.

„Znam da je Hrvatska prijateljska susjedna zemlja s kojom nemamo otvorenih pitanja, iako imamo izazove vezane za granicu. Hrvatska je zemlja koja je uz Crnu Goru kada je u pitanju integracija u NATO i EU“, rekao je Marković.

Crnogorski premijer Duško Marković je u Bijelom Polju razgovarao o mogućnostima povratka oporbe u parlament. Dio oporbe u četvrtak je poručio da se neće vraćati u Skupštinu Crne Gore sve dok vlasti ne objave datum novih izbora i dok se ne stvore uvjete za njihovo pošteno odvijanje.

Marković im je odgovorio da je mjesto dogovaranja upravo parlament, a budu li čekali da se ispune njihovi uvjeti bez dolaska u institucije sustava, onda će to biti 2020. godine kada će biti redoviti izbori.

Crnogorska oporba ne priznaje izbore održane 16. listopada. Tvrdi da su održani pod prijetnjom navodnog državnog udara i od tada ne prisustvuje zasjedanjima parlamenta.