NESLUŽBENO Evo tko su novi ministri u Plankovićevoj vladi

0
404

U 17 sati počela je sjednica Predsjedništva HDZ-a na kojoj će predsjednik stranke i mandatar za sastavljanje vlade Andrej Plenković predstaviti ministre koji će sutra pred saborske zastupnike.

Plenković je jutros rekao da još traju posljednje konzultacije te je zamolio novinare da se strpe još malo jer se očekuju – prave izjave.

Neslužbeno HRT doznaje da će dosadašnji ministri Zdravko Marić, Oleg Butković i Tomo Medved zadržati svoje sektore- financije, promet i branitelji.

Tomislav Tolušić trebao bi preuzeti Ministarstvo poljoprivrede. Novi ministar zdravstva mogao bi biti Milan Kujundžić, za Ministarstvo gospodarstva spominje se Martina Dalić, a kao ministrica fondova EU-a spominje se Marija Burić Pejčinović. Ministarstvo vanjskih poslova trebao bi preuzeti Davor Ivo Stier.

Za Ministarstvo turizma spominju se Martina Bienenfeld ili Gari Cappelli. Prema posljednjim informacijama, Martina Bienenfeld će biti direktorica Hrvatske turističke zajednice. Ministar obrane trebao bi biti Damir Krstičević, a znanosti i obrazovanja Pavo Barišić.

Na čelu ministarstva kulture, umjesto dosadašnjeg ministra Zlatka Hasanbegovića bit će Nina Obuljen, neslužbeno doznaje HRT. Kao premijerov savjetnik za energetiku spominje se Goran Granić, a savjetnik za demografiju Stjepan Šterc.

Podsjetimo, Mostovi su kandidati za ministre poznati. Slaven Dobrović bit će ministar zaštite okoliša i prirode kojemu se pridružuju energetika i vodno gospodarstvo, Ante Šprlje ostat će ministar pravosuđa, a Vlaho Orepić ministar unutarnjih poslova. Ivan Kovačić zamijenit će Dubravku Jurlinu kao ministar uprave, a bit će i Mostov potpredsjednik vlade.