Norah Jones – kći indijskog svirača sitara – 1979.

0
772

Norah Jones rođena je kao dijete čuvenog indijskog svirača sitara Ravija Shankara, jednog od najpoznatijih indijskih glazbenika.

Slavna pjevačica Norah Jones, dobitnica devet Grammyja, rođena je na 30. ožujka 1979. godine kao dijete čuvenog indijskog svirača sitara Ravija Shankara, jednog od najpoznatijih indijskih glazbenika. majka joj je bila Amerikanka Sue Jones. Norah Jones rođena je pod imenom Geethali Norah Jones Shankar, no sa 16 godina je uz dozvolu roditelja odbacila indijska imena i ostavila samo današnje ime. Odrasla je u SAD-u.

Glazbenu karijeru Norah je započela pjevajuči po barovima, često surađujući sa glazbenikom Charliem Hunterom. Prvi album Norah Jones bio je Come Away with Me i ubrzo ju je učinio slavnom, naročito pomoću hita Don’t Know Why. Njezini albumi prodani su u više od 50 milijuna primjeraka diljem svijeta.

Njen otac s drugom ženom imao je još jednu kćer koja je postala poznata glazbenica, Anoushka Shankar, koja svira sitar i često je nastupala zajedno s ocem. Ravi Shankar preminuo je 2012. godine.  bpz.ba