Nova Vlada RH pružit će podršku BiH na putu ka EU

0
242

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH i predsjedateljica Zastupničkog doma PS BiH Borjana Krišto sastali su se u ponedjeljak s predsjednikom HDZ-a i prvim potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske Tomislavom Karamarkom u Središnjici HDZ u Zagrebu, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

Na sastanku je razgovarano o političkoj i ekonomskoj situaciji u Hrvatskoj i BiH te o položaju hrvatskog naroda u BiH.

Dr. Čović je upoznao predsjednika Karamarka s političkom situacijom u BiH te o predaji zahtjeva za članstvo BiH u EU koja je zakazana za 15. veljače u Bruxellesu.

Dva predsjednika ocijenila su kako će BiH predajom zahtjeva za članstvo potvrditi odlučnost na europskom putu te učiniti prvi veliki korak prema europskoj obitelji. Zaključeno je kako je sasvim realna mogućnost da početkom 2017. BiH dobije i kandidacijski status.

Predsjednik Karamarko ocijenio je da će nova vlada RH sigurno biti stabilna te pružiti potporu BiH u nastojanjima da bude dio velike EU obitelji.

Na sastanku je razgovarano i o budućoj suradnji HDZ-a BiH i HDZ-a RH. Predsjednici su međustranačku suradnju ocijenili uspješnom i izrazili nadu kako će se ovakvi odnosi nastaviti i u budućnosti.bpz.ba