Nove zapovijedi Županijskog stožera civilne zaštite

0
356

Županijski stožer civilne zaštite Hercegovačko neretvanske županije (HNŽ) zapovjedio je zdravstvenim ustanovama na području HNŽ-a da otvore telefonske linije za građane, koje moraju biti javno objavljene i dostupne 24 sata, u svrhu pružanja zdravstvenog savjetovanja i psihosocijalne pomoći.

Taksi vozačima na području HNŽ-a zapovjeđeno je da u automobilima mogu prevoziti samo jednu osobu, s tim da ta osoba sjedi na sjedištu iza vozača uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera koje podrazumijevaju minimalnu zaštitnu opremu (maska i rukavice) za vozača i putnika, priopćeno je iz Županijskog stožera civilne zaštite.

Županijski stožer dopunio je raniju zapovijed zabrane kretanja osobama mlađim od 18 godina i starijim od 65 godina, prema kojoj onkološki i drugi teži bolesnici mogu otići na redovitu medicinsku terapiju u zdravstvenim ustanovama.

Rukovodstvu Opće bolnice Konjic zapovjeđeno je da, s obzirom na trenutačno epidemiološko stanje u Konjicu, u sklopu svoje ustanove osigura uvjete zbrinjavanja i liječenja lakših i srednjih slučajeva oboljelih od koronavirusa (covid-19).

Također, zapovijeda se pravnim subjektima, koji su temeljem zapovjedi od 20. ožujka 2020. godine izuzeti od zabrane rada, da su dužni organizirati radno vrijeme do 17 sati, navodi se u priopćenju./HMS/