Obilježavanje 25. obljetnice 4. gardijske brigade uz večer Večer domoljubne poezije

0
266

Udruga veterana Četvrte gardijske, u utorak 26. travnja u 19 sati, u prostorijama Udruge (Ulica Ruđera Boškovića 25), u prigodi 25. obljetnice osnutka 4. gardijske priređuje Večer domoljubne poezije i predstavljanje Zbornika posvećena Našoj bojni na nebesima.

Pored predstavljanja zbornika  bit će upriličeno i proglašenje najboljih pjesma pristiglih na Treći pjesnički natječaj, od strane ocjenjivačkog suda, u sastavu: Margita Vučetić, Kaja Pašalić, Mate Buljubašić, Dragica Zeljko i Mate Karadža. Na natječaj su svoje uratke poslala 32 autora (izvan konkurencije su tri autora) a pristigle su 84 pjesme.

U sklopu svečanog programa koji će voditi Dragica Zeljko Selak, nagrađenim će nagrade za najbolji pjesnički domovinski uradak uručiti pukovnik Mate Buljubašić, priređivač natječaja, uz uvodni pozdrav. Prigodnu riječ imat će Božo Zadro, predsjednik Udruge veterana 4. gardijske.

U glazbenom dijelu programa nastupit će Vis Gospe od Zdravlja.

Pozivaju se svi ljubitelji domovinskog stiha da uveličaju 25. obljetnicu, a prijavljene pjesnike da sami krasnoslove svoje pjesme. bpz.ba