Obilježavanje Dana sjećanja na pobijene franjevce

0
322

Povodom obilježavanje Dana sjećanja na pobijene franjevce i puk – 7. veljače, na Trgu širokobrijeških žrtava u srijedu su položeni vijenci i zapaljene svijeće za sve žrtve toga grada i Županije Zapadnohercegovačke.

Vijence na središnjem gradskom trgu položila su izaslanstva Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH, ZHŽ-a i Grada Širokog Brijega, a molitvu za sve poginule u Drugom svjetskom ratu i poraću predvodio je vicepostulator “Vicepostulature postupka mučeništva fra Leo Petrović i 66 subraće” fra Miljenko Stojić.

Središnji događaj Desetih dana pobijenih hercegovačkih franjevaca, koji se organiziraju u spomen na 66 hercegovačkih franjevaca i mnoštvo vjernika koji su ubijeni u Drugom svjetskom ratu i poraću, bit će održan 7. veljače u Širokom Brijegu.

Program će započeti u 16 sati molitvom pred ratnim skloništem, mjestom ubojstva i spaljivanja 12 franjevaca iz širokobriješkog samostana. Slijedi molitva pred grobom gdje su pokopana 24 ubijena hercegovačka franjevca te misa zadušnica koju će predvoditi dr. fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije.