Odgođena objava revizorskog izvješća o poslovanju Agrokora

0
191
Zagreb, 27.06.2014 - Arhivska fotografija od 06.02.2013. godine prikazuje predsjednika Agrokora Ivicu Todorića. foto FaH/ Lana SLIVAR DOMINIĆ /ds

Unatoč najavama, dugo očekivano revizorsko izvješće o poslovanju Agrokora ipak neće biti objavljeno.

Iz Agrokora su izvijestili da ni koncern ni PricewaterhouseCoopers (PwC) još nisu završili složeni zadatak pripreme i revizije konsolidiranih financijskih izvješća grupe te očekuju da će ona biti objavljena do kraja idućega tjedna. 

Pojavile su se neke spekulacije zašto je odgođeno revizorsko izvješće. Dobavljači navodno sumnjaju da postoji nesuglasje Vlade RH i revizorske tvrtke, ali i da je na tu odgodu možda utjecao i sam Ivica Todorić putem svojeg bloga.

Predviđeni sastanak Vjerovničkog vijeća u 11 sati se ne odgađa. Neslužbeno se doznaje da će ondje biti predstavnici nekih dobavljača i banaka, a postoji mogućnost da bude i ministrica gospodarstva Martina Dalić.

Ivica Todorić i jutros se oglasio na svome blogu. Optužuje Vladu da je početkom ove godine odlučila steći kontrolu nad Agrokorom pripremljenim manevrom, širenjem dezinformacija i glasina, zbog čega je kompanija izgubila velik dio svoje vrijednosti.

>>Slijedi li uhićenje Ivice Todorića?

Ova je odgoda otvorila niz pitanja. Zašto se to dogodilo? Je li revizorska kuća Pricewaterhouse Coopers završila reviziju ili nije? Što se doista krije u Agrokorovim knjigama?

 

M.M.