ODLAZAK ŠIBENSKE LEGENDE: Umro Arsen Dedić!

0
425
09.07.2015., Zagreb - Glazbenik Arsen Dedic u svom stanu. Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Liječnici su ga priključili prije tjedan dana, a od petka su mu pročišćavali krv hemodijalizom jer su mu bubrezi prestali funkcionirati.

Arsen Dedić preminuo je u utorak u 77. godini života u KBC Rebro u Zagrebu.

Njegovo zdravstveno stanje posljednjih je nekoliko dana bilo veoma kritično. Liječnici su ga priključili prije tjedan dana, a od petka su mu pročišćavali krv hemodijalizom jer su mu bubrezi prestali funkcionirati.

Dedić je zbog sepse prije dva tjedna primljen na intenzivnu njegu Interne klinike KBC-a Zagreb, nakon što mu je ugrađena proteza kuka u Krapinskim Toplicama. S obzirom da je riječ o bolesniku kojemu je ranije presađena jetra i koji je primao imunosupresive, bio je izložen većem riziku od infekcija.

Na Rebro je primljen s evidentnim pokazateljima jakoga infekta, a bio je gotovo bez svijesti kad je prebačen na intenzivnu njegu interne klinike. CT pretragom su pronađene žarište infekcije na otečenoj nozi, koja je bila izvor sepse.

Taj doajen hrvatske glazbe već se desetak godina bori sa zdravstvenim problemima, a 2004. mu je u Padovi presađena jetra.BPZ.BA