Online sastanak predsjednika Čovića i dužnosnika HDZ-a BiH federalne razine

0
291

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović održao je danas video sastanak koordinacije s dužnosnicima HDZ-a BiH zakonodavne i izvršne vlasti Federacije BiH.

Koordinacija je uključila aktivnosti svih dužnosnika HDZ-a BiH u Vladi Federacije, Zastupničkom domu i Domu naroda Parlamenta Federacije BiH narednom razdoblju.

Sastanak je organiziran kao nastavak koordinacije koju su dužnosnici imali prije dva dana a vezan je prvenstveno uz donošenje i usuglašavanje Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica u Federaciji BiH te amandmana na ponuđeni tekst Zakona. Također, predloženo je da se zakon donese po žurnom postupku, uzimajući u obzir kako je Vlada FBiH Odlukom o stanju uzrokovanom pojavom koronavirusa na području Federacije Bosne i Hercegovine proglasila stanje nesreće.

Govoreći o ugrozi kojoj je epidemija izložila sve grane i oblike gospodarstva i učinila ogromne negativne ekonomske posljedice, predloženi Zakon za cilj ima ublažavanja negativnih ekonomskih posljedica za gospodarstvo Federacije, imajući u vidu kako je veliki broj gospodarskih subjekata obustavio rad što je dovelo do značajnog poremećaja normalnih tokova poslovanja.

Razgovaralo se i o poslovnim subjektima koji u svom sastavu imaju različite djelatnosti i kako ih regulirati s onim djelatnostima koji su u potpunosti zatvoreni, kao i one djelatnosti koje su djelomično zatvoreni ili imaju neke druge posljedice.

Dužnosnici su također usuglašavali stavove o izmjenama, dopunama i amandmanima na proračun, donosno rebalans proračuna koji će ići na Vladu FBiH.