Orepić: Potpora Ante Gotovine daje mi moralnu snagu da se borim protiv političke destrukcije!

0
481

‘‪#‎BašZato‬, bez obzira na sve primitivne pokušaje političke destrukcije MUP-a i diskreditacije mene osobno – još ću jače i gorljivije raditi svjestan preuzete odgovornosti. U tome mi je veliku moralnu snagu pružila Antina prijateljska potpora, na kojoj mu od srca zahvaljujem!”, napisao je Orepić.

Na Facebooku je ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić objavio fotografiju s generalom Antom Gotovinom te kazao kako mu njegova potpora pruža “moralnu snagu”.

“Danas sam sa svojim prijateljem oživio sjećanja na ZP Split. Upravo to vrijeme ponosa traži od nas odgovornost prema oslobođenoj domovini. Susret sa Antom me podsjetio na životne kalvarije koje su moji prijatelji i suborci prolazili zbog kojekakvih konstrukcija i nedostatka hrabrosti bivših vlasti da se suprotstave i inzistiraju na istini. ‪#‎BašZato‬, bez obzira na sve primitivne pokušaje političke destrukcije MUP-a i diskreditacije mene osobno – još ću jače i gorljivije raditi svjestan preuzete odgovornosti. U tome mi je veliku moralnu snagu pružila Antina prijateljska potpora, na kojoj mu od srca zahvaljujem!”, napisao je Orepić.

Podsjetimo,  u javnosti su se pojavile informacije da je Orepić kao suvenir iz ratnih dana kod sebe zadržao dio topničkih dnevnika koje je Haški sud tražio kao dokaz u suđenju hrvatskim generalima, između ostalih i Gotovini.

Orepić je to nazvao ‘nekompetentnim i primitivnim pokušajem političkog obračuna, destrukcije Ministarstva unutarnjih poslova i diskreditacije njega kao ministra’.

  bpz.ba