Otvorena izložba Ivane Ćavar – “Susret s anđelom”

0
573

U Gradskoj galeriji Kulturno-informativnoga centra u Tomislavgradu večeras je otvorena izložba “Susret s anđelom” (“I svjetlo svijetli u tami, i tama ga ne obuze”, Iv 1,5), zbirka dvadeset likovnih djela, s temom Božića, akademske slikarice Ivane Ćavar iz Širokog Brijega.Otvorena izložba Ivane Ćavar - "Susret s anđelom"

Autorica je sveučilišna profesorica na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru koja je svoju doktorsku disertaciju obranila akademske 2016./2017. godine iz područja umjetnosti, polja likovnih umjetnosti, grane slikarstva, s temom Intimizam u slikama Kristova uskrsnuća pod mentorstvom profesora Vasilija Josipa Jordana.

Okupljenima se obratio Stanko Špoljarić koji je naglasio autoričin iznimni likovni talent, kao i činjenicu da je zavidnu dionicu svog umjetničkog opusa posvetila upravo prizorima sakralne tematike.

Nazočne je pozdravio i predsjednik OV Tomislavgrad Luka Krstanović, nakon čega je i službeno otvorio večerašnju izložbu, čime je službeno započela i manifestacija “Božiću u susret”, koju i ove godine zajednički organiziraju općina Tomislavgrad, Franjevački samostan Tomislavgrad i Kulturno-informativni centar Tomislavgrad.

I otvorenje ove izložbe, koja u KIC-u ostaje izložena mjesec dana, svojim nastupima uveličali su učenici Osnovne glazbene škole, pod vodstvom profesorice Zrinke Lukač.