Plenković: ‘Čuo sam se telefonski s Mostom, više nije do mene’

0
310

Na pitanje inzistira li Milorad Pupovac još uvijek na zapošljavanju manjinaca u javnim poduzećima, Plenković je kazao: “Ne, to nije tema.”Jurica Galoic/PIXSELL

“Čuo sam se telefonski s Mostom, to više nije do mene”, kazao je kratko Plenković nešto prije 18 sati, dodajući da će opširnije o svemu reći u petak.

Podsjećamo, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u četvrtak se obratio novinarima ispred središnjice stranke te poručio  još jednom da je uvjeren da imaju dovoljno potpisa za sastavljanje nove Vlade.

Kazao je da će se s Mostom čuti kasnije, kako su i dogovorili. “Mislim da su se potpisi povećali, a sutra ćemo, očekujem, imati potpise svih predstavnika nacionalnih manjina.”

“Čut ćemo se iza pet, kad se jave – dalje ćemo odgovarati”, kazao je Plenković, prenosi N1. 

Na pitanje inzistira li Milorad Pupovac još uvijek na zapošljavanju manjinaca u javnim poduzećima, Plenković je kazao: “Ne, to nije tema.”

Na pitanje je li konačna ponuda Mostu četiri ministarstva, mjesto potpredsjednika Vlade i rotirajuće mjesto predsjednika Sabora, Plenković je odgovorio da su “kolegama iz Mosta dali pravičnu, realnu i poštenu ponudu.”

“Kolegama smo danas stavili na stol sve što smatramo da je realno i pravično, očekujem povratnu informaciju”, dodao je i novinarima poručio da “slobodno mogu ići doma jer nema nikakve drame.”

Što se tiče potpisa, ponovio je da tu nikakvih dilema nema. “Imat ćemo ih i više nego dovoljno, moj je prioritet postići dogovor HDZ-a, Mosta i nacionalnih manjina”, zaključio je predsjednik HDZ-a.

Detalje o ponudi HDZ-a u pregovorima za sastavljanje nove Vlade s Mostom nezavisnih lista neslužbeno doznaje N1, a prema njima bi prve dvije godine predsjednik Sabora bio iz Mosta, a druge dvije iz HDZ-a.

Mostov bi bio njihov čelnik Božo Petrov. Onaj tko bude ministar uprave, također iz Mosta, bio bi i potpredjednik Vlade. To je navodno Ivan Kovačić, no nije sigurno.

Doznaje se da bi se Ministarstvu zaštite okoliša pripojila energetika.

To je ponuda koja je navodno na stolu i Most mora odlučiti prihvaća li je, ili traži izmjene.

 

Read more: http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/plenkovic-potvrdio-da-ima-dovoljno-potpisa-a-novinarima-porucio-idite-doma-nema-nikakve-drame-960872#ixzz4MKVmjckt