Plenković: ‘Karamarko ostaje član stranke, preuzeo je političku odgovornost za krivu procjenu’

0
358

“Ja sam odluku da se kandidiram donio sam, ali i s konzultacijama sa stranačkim kolegama”, kazao je.

Kandidat za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković gostovao je  Dnevniku Nove TV gdje je progovorio o svojim motivima za kandidaturu te svoje planove za stranku

“Ja sam odluku da se kandidiram donio sam, ali i s konzultacijama sa stranačkim kolegama. Razgovarao sam i sa zamjenikom predsjednika stranke Brkićem, mi smo isto godište i naravno da smo zajedno razmatrali situaciju”, istaknuo je.

Plenković je u nastavku dodao da HDZ treba identificirati kao stranku koja pripada desnom centru, demokršćanskom, koja može okupljati oko sebe i stranke centra i stranke koje su desnije.

Na predstojećim izborima za šefa HDZ-a smatra  kako bi se predsjednika trebalo birati po modelu ‘jedan član – jedan glas’.

Na pitanje ima li mjesta za Tomislava Karamarka u HDZ-u, Plenković je rekao kako on ostaje član stranke i  da je preuzeo političku odgovornost za krivu procjenu koju je donio.

“Naravno da ima mjesta za sve članove HDZ-a. Nakon stranačkih izbora razmotrit ćemo koji su ljudi pravi, istinski kandidati za parlamentarne izbore”, rekao je.

  bpz.ba