PLENKOVIĆ: Prosvjedi u Sarajevu su grozni i prijeteći, dokazuju da nam je Pelješki most nužan

0
134

Jučer i danas se u Sarajevu održavaju politički motivirani prosvjedi potpomognuti podrškom probošnjačkih stranaka protiv najavljenih mjera Christiana Schmidta vezanih za izmjene Izbornog zakona i određene ustavne promjene u Federaciji BiH. Danas je, govoreći povodom otvaranja Pelješkog mosta, premijer Hrvatske Andrej Plenković napravio poveznicu između dva događaja.

“Jučerašnji događaji u Sarajevu, grozni i neprihvatljivi, pa čak i prijeteći prosvjedni visokom predstavniku Christianu Schmidtu pokazuju da ovaj most Hrvatskoj nije luksuz, on je nužnost”, poruka je Plenkovića koji se obratio iz Dubrovnika.Jutarnji list - Najspektakularniji prizori dosad: Na Pelješkom mostu prvi  put upalili noćnu rasvjetu

Pelješki most je, kako kaže Plenković, oličenje onoga što je Hrvatska danas, a u odnosu na ono što je ranije željela biti.

“Mi strateške nacionalne interese ostvarujemo s izrazito osnaženim međunarodnim položajem i punim samopouzdanjem i vizijom u ono što radimo”, poručio je Plenković.

Podsjetimo, hrvatski premijer jučer je boravio u posjeti Bosni i Hercegovini te se susreo s predsjednikom HDZ-a BiH te čelnicima nekoliko hercegovačkih gradova i općina.

Jučer je Plenković novinarima u Mostaru kazao da hrvatska Vlada smatra da je, prema onome što je prezentirano u javnosti, smjer koji je visoki predstavnik naumio zauzeti dobar i koristan za BiH te uravnotežen kroz prijedlog koji vodi računa o svim konstitutivnim narodima i građanima./bpz.baPelješki most je spojen | Telegram.hr