Plenković: Simpatično je kako je brzo zavladala panika kod Milanovića i u SDP-u

0
362

Europski zastupnik Andrej Plenković, koji je dosad jedini javno izrazio namjeru da se kandidira za novog predsjednika HDZ-a, u subotu je otkrio tko će mu voditi unutarstranačku kampanju, ali i iznio svoj stav o izjavama Zorana Milanovića.

– Šef moje kampanje bit će Damir Krstičević, a glasnogovornik Davor Ivo Stier – rekao je Plenković, javljatelevizija N1.

Pozdravio je princip jedan član – jedan glas a pitanje skupljanja potpisa smatra tehničkim pitanjem.

– Kad je riječ o unutarstranačkoj kampanji, pozdravio sam princip jedan član – jedan glas. Važno je da zadržimo visoki demokratski standard. Pitanje skupljanja potpisa je tehničko pitanje i moji suradnici rade na tome – rekao je Plenković.

>>Milanović: Plenkovića znam godinama i ne razumijem što radi u HDZ-u

Komentirao je i izjavu Zorana Milanovića, koji je Plenkovića u svjetonazorskom smislu smjestio u liberalno krilo SDP-a.

– Simpatično je kako je brzo zavladala panika i kod njega i u SDP-u. Ja se u HDZ-u osjećam jako dobro – kazao je Plenković.

Ponovio je da HDZ vidi kao stranku desnog centra a kao koalicijske partnere sve stranke koje su im bliske po svjetonazoru i programu.

-HDZ je najveća državotvorna i pomirbena stranka hrvatskog naroda. Želim je profilirati u okviru desnog centra. Otvoreni smo i za razgovore i za koalicije sa strankama koje su nam bliske po svjetonazoru i programu’, rekao je Plenković o potvrdio kako u obzir dolaze i Most i dosadašnji partneri u okviru Domoljubne koalicije – rekao je.

>>Ivana Maletić: Za nekoliko ću dana odlučiti o mogućoj kandidaturi

Osvrnuo se i na eventualnu kandidaturu HDZ-ove europarlamentarke Ivane Maletić.

– Ivana je meni dala snažnu potporu, izvrstan je stručnjak, izvrsna političarka, nadam se da ćemo izvrsno surađivati i u HDZ-u i u državi – rekao je Plenković.

 

M.M.bpz.ba