Počela izgradnja nove zgrade Klinike za dječje bolesti SKB Mostar

0
482

Počela je izgradnja nove zgrade Klinike za dječje bolesti SKB Mostar. Bageri su na ovoj lokaciji počeli za izvođenjem zemljanih radova, odnosno, počinju se kopati temelji nove zgrade.

–Staru zgradu Pedijatrije bilo je nemoguće rekonstruirati i stoga smo se odlučili na izgradnju nove zgrade koja će se prostirati na 9.000 kvadrata i nalazit će se nasuprot Onkologije. Imat će 200 kreveta, duplo više nego sada – rekao je nedavno ravnatelj SKB Mostar prof.dr.sc. Ante Kvesić prilikom potpisivanja ugovora s izvođačima radova.

Izgradnja bi počela i ranije da cijeli proces nije usporila pandemija koronavirusa.

Ovo je trenutno najznačajniji projekt koji se provodi u zdravstvenom sustavu Federacije. Izgradnja ove zgrade će riješiti pitanje smještaja i uvjeta liječenje djece za idućih 50 godina, a SKB Mostar već godinama ulaže velike napore u edukacija liječnika i drugog medicinskog osoblja bez kojih bi izgradnja ove Klinike bila besmislena.

Na početak gradnje se čekalo godinama, a u roku godinu i pol dana djeca bi trebala imati mnogo bolje uvjete liječenja nego je to sada slučaj, piše Pogled.ba.