PREDSJEDNICA HRVATSKE Sinoć u Širokom Brijegu, a danas u Mostaru

0
258

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović danas u sklopu privatnog posjeta obišla Franjevački samostan u Mostaru, a tijekom dana prijeći će preko Starog mosta te posjetiti Sabornu crkvu Srpske pravoslavne crkve.

Hrvatsku predsjednicu dočekao je gvardijan fra Iko Skoko, te je u pratnji premijera Hercegovačko-neretvanske županije Nevenka Hercega obišla Franjevački samostan u Mostaru i nedavno otvorenu atrakciju za posjetitelje, Zvonik mira uz franjevačku crkvu sv. Petra i Pavla s kojega se pruža panorama Mostara.

Predsjednica Hrvatske nije željela komentirati aktualna hrvatska niti bosanskohercegovačka pitanja ističući da se nalazi u privatnom posjetu.

“Ovdje sam privatno, hvala vam na razumijevanju”, rekla je hrvatska predsjednica novinarima.

Tijekom dana predsjednica Grabar Kitarović će, prema najavi, obići povijesni dio grada i preći preko Starog mosta te posjetiti Sabornu crkvu u izgradnji Srpske pravoslavne crkve koja je bila potpuno uništena u ratu.

Hrvatska predsjednica u srijedu navečer stigla je u višednevni privatni posjet Međugorju, te se zajedno s prijateljima popela na Brdo ukazanja Blažene Djevice Marije, te sudjelovala na misama u ovome hodočasničkom mjestu. Hrvatska predsjednica posjetila je sinoć i Široki Brijeg gdje je nazočila misi Devetnici uoči blagdana Velike Gospe. bpz.ba