Predsjednica Republike: Vukovar će imati iznimnu ulogu u inicijativi Jadran-Baltik-Crno more

0
350

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović obišla je osječki Poduzetnički inkubator “Bios” i nazočila prezentaciji aktivnosti udruge “Osijek Software City“, koja okuplja tvrtke iz IT sektora.

Nakon prezentacije hrvatska predsjednica je kazala kako se u cijeloj Hrvatskoj osjeća optimizam izlaska iz sedmogodišnje recesije te izrazila uvjerenje kako će država krenuti putem puno snažnijeg razvoja. Taj razvoj odnosi se, kazala je, na bolje iskorištavanje europskih fondova, do razvoja proizvodnje i reindustrijalizacije Hrvatske, na načelima održivog razvoja i zaštite okoliša.

Istaknula je kako se rast BDP-a osigurava kroz poduzetništvo, stvaranje novih radnih mjesta, ali da je zato nužno ići u korak s vremenom i svjetskim trendovima, kao što se radi u Osijeku, a što treba proširiti po cijeloj Hrvatskoj. Predsjednica Republike je izrazila zadovoljstvo poduzetničkim duhom, koncentracijom i prenošenjem znanja, kao i uvjerenje da će Hrvatska na takav način brzo uhvatiti korak s razvijenijim zemljama.

„U virtualnom svijetu, koji je ipak toliko stvaran, odvija se puno toga, uključujući i gospodarstvo, i to je komponenta gospodarstva koju u Hrvatskoj još nismo sasvim shvatili, osim u nekim sredinama, kao u Osijeku“, istaknula je Predsjednica.

Nakon obilaska osječkog Poduzetničkog inkubatora, predsjednica Grabar-Kitarović u Vukovaru je održala sastanak s predstavnicima „Lučke uprave Vukovar“.

Tom prilikom, Predsjednica je istaknula kako vukovarska luka predstavlja ogroman potencijal za razvoj, kako Vukovara, tako i ovog dijela Hrvatske, ali i čitave Hrvatske. Osvrnuvši se na inicijativu Jadran-Baltik-Crno more, istaknula je iznimnu ulogu Vukovara uz preduvjet nastavka rada na restrukturiranja luke, njenom širenju i povezivanju.

 

M.M. bpz.ba